S&P’yle anlaşmayı iptal ederiz

Güncelleme Tarihi:

S&P’yle anlaşmayı iptal ederiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 23:00

Başkakan Erdoğan,“S&P ile biz her yıl anlaşma yapıyoruz. Gerekirse tek taraflı olarak anlaşmayı iptal ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Arkadaşlarla çalışıyoruz. Buna mani bir şey yok” dedi. Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısı için bulunduğu İslamabad’da, bir grup gazeteciyle sohbet eden Erdoğan S&P’nin açıklamalarını siyasi bir yaklaşım olarak ele aldığını söyledi.

Türkiye’nin kendi kredi derecelendirme kuruluşunu kurabileceğinin sinyalini veren Erdoğan şöyle konuştu: ”Bizim bu adımı atmamızın çok büyük faydası var. Belki kendine üyeler bulur. Bu kuruluşların siyasetten ari olduğunu düşünmek mümkün değil. İflasa giden ülkenin derecesini yükseltmeye çalışıyorlar, Bizimkini durağana çeviriyorlar. Başka bir derecelendirme kuruluşu Yunanistan’la ilgili notu BB’den CC’ye düşürdü. G-20’de bu kuruluşları tartışacağız.”

Bunlar yüzünden batanlar oldu

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan diğer kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch ile de anlaşmanın iptal edilmesinın risk oluşturup oluşturmayacağı konusunda şunları kaydetti: “Borçlanmayı bunlar belirlemiyor. İşinizi kolaylaştırıyor. Ne olur, biraz daha koşturmanız gerekir.

Türkiye’nin bu süreç içinde en çok itibar gören yanı, sanal bütçeler yapmamasıdır. Güven noktasındaki yanımızı dünyaya çok iyi yansıtmıştır. Bir ülkede güven ve istikrar varsa zaten yatırımcı geliyor. Bu kredi derecelendirme kuruluşlarının arkasına takılıp çok batan oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!