Rüzgar enerjisi hakkında bilgi aldılar

Güncelleme Tarihi:

Rüzgar enerjisi hakkında bilgi aldılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 19:05

Son yıllarda belirgin değişkenlikler gösteren iklimsel gelişmeler çerçevesinde başlayan kuraklığa ve beraberinde gelen içme suyu sorununa karşı üretilen çözümlerden biri olan rüzgar enerjisi Türkiye'nin de ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Almanya'da su arıtma ve içme suyu tesisileri üreten Suebian Trade and Consult adlı firma uzun yıllardan beri yürüttüğü araştırma çerçevesinde rüzgar enerjisiyle denizden aldığı suyu içme suyuna çeviriyor. 2 milyon euroya mal olan projeyi, Türkiye'de de tanıtan firma Berlin'deki Türk işadamlarına da tatlı su projesini yakından tanıttı.

Baltık Denizi kıyısındaki Rügen'de kurulu olan tesisleri Türkiye temsilcisi Salim Çil ile bareber gezen Türk işadamları ve banka yetkilileri konu hakkında bilgi aldılar. Rüzgar enerjisiyle çalışan arıtma tesisinde Baltık Denizinden elde edilen içime suyunu yerinde tadan Türk işadamları 'Proje son derece etkileyici. Üstelik bu arıtma sürecinde çevre kirliliği de yaratmıyor. Denizin tüm zararlı maddelerini çok sağlıklı filtre ediyor. Bu yönleriyle çok cazip' dediler.

TÜRKİYE'DEN İLGİ VAR

Firmanın Türkiye temsilcisi Salim Çil ile Wolfgang Klusmann, projenin Türkiye'de Marmara Ereğilisi, Kumbağ, Tekirdağ, Marmaris gibi belediyeler arasında ilgiyle karşılandığını belirterek 'Bu projeyi tanınmış fizikcilerden Dr. Ulrich Plantikow gerçekleştiriyor.

AB Parlamento Çevre ve Kalkınma Komisyonu başkanı Prof. Hans Mayer de destekliyor. Projenin en ilginç yanı çevreye zarar vermemesi. Her şey rüzgar enerjisiyle oluşuyor. Türk işadamlarımızın projeyi görmeleri ve olumlu intibalarla ayrılması bizi sevindirdi. Amacımız Türkiye'mizde baş göstermeye başlayan kuraklığa doğal yöntemlerle çare üretmek.'dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!