Rüşvet soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Rüşvet soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 13:41

ALMAN birinci futbol ligi Bundesliga'da mücadele eden VFL Wolfsburg takımı için sponsorluk anlaşması yapan, takımın sahibi Alman otomobil kulübü VW (Volkswagen) ile telekom şirketi Telekom, rüşvet soruşturmasının hedefi oldu.

Haberin Devamı

Alman borsası DAX'da işlem gören iki dev şirkette görev yapan bazı üst düzey yöneticilerinin ev ve ofislerinin arandığı bildirildi.
Süddeutsche Zeitung adlı gazetede konuyla ilgili çıkan bir habere göre, VFL Wolfsburg takımı ile yapılan sponsorluk sözleşmesinin uzatılması karşılığında bazı Telekom yöneticileri, VW şirketinden yüz milyonlarca Euro tutarındaki telekomünikasyon işlerinin Telekom'a yönlendirilmesini istedi. Bir Telekom sözcüsü, Bonn'da yaptığı açıklamada, iki eski yönetici, Telekom'un yan kuruluşu olan T-Systems için görev yapan bir eski danışman ile VW şirketinin satın almadan sorumlu iki görevlisi hakkında yürütülen rüşvet soruşturmasını doğrularken, söz konusu T-Systems adına çalışan eski yöneticinin görevine son verildiğini bildirdi. Soruşturma çerçevesinde Braunschweig, Frankfurt, Stuttgart ve Berlin'de toplam sekiz ev ve işyeri arayan savcılık sözcüsü, sponsorluk sözleşmesinin uzatılması için el altından para ödemesi yapılmamasına rağmen, VW ve Telekom arasında yapılan ticari işlemin rüşvet kapsamına girdiğini açıkladı. Savcılığa ihbarın ise, geçen yapılan incelemede bir yöneticinin şirketin prensiplerine aykırı bir şekilde hareket ettiğini belirleyen Telekom yönetimi tarafından yapıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!