Rus milyarder iddiaları yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Rus milyarder iddiaları yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2008 11:33

Rus milyarder Mihail Prohorov, Fransız basınında yer alan Akdeniz sahilindeki dünyanın en pahalı villasını satın aldığı yolundaki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Prohorov’un sözcüsü Sergey Çernitsin, Moskova’da yaptığı açıklamada, 22 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın 5’inci en zengini olan Prohorov’un bu anlaşmanın içinde olmadığını ve geçen yıl kendisini fuhuş suçlamasıyla gözaltına alan Fransa’nın özür dilememesi halinde patronunun bu ülkede ticaret yapmayacağını söyledi.

Çernitsin, Fransız yetkililerle patronu arasında bu anlaşmazlık giderilmediği ve Fransız makamlarından bir özür almadıkları sürece ne Prohorov’un ne de Onexim şirketinin bu ülkede yatırım yapacağını kaydetti.

Rusya’nın 3’üncü en zengin kişisi, Chelsea futbol kulübünün sahibi Roman Abramoviç de yaptığı açıklamada, söz konusu villanın satın alınmasıyla bir ilgisi olmadığını belirtirken, Fransız basını villanın bir Rus milyardere satıldığı konusunda ısrar ediyor.

Fransız basını, dün 43 yaşındaki Rus dolar milyarderi Prohorov’un, Fransa’nın Akdeniz sahilinde, Belçika Kralı İkinci Leopold için 1902 yılında yapılan villayı 496 milyon euroya satın aldığını ileri sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!