ROTH AÇTI AĞZINI

Güncelleme Tarihi:

ROTH AÇTI AĞZINI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 15:00

Alman Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth, Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch (CDU) gibi politikacılardan utandığını söyledi. Roth, "Koch siyasi cinnet geçiren bir kişi" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'da Hessen Eyaleti'nde 27 Ocak'ta yapılacak seçim için yabancıları seçim malzemesi yapması tepkilere yola çan Hessen Eyalet Başbakanı Roland Koch'a (CDU) en sert yanıt Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'tan geldi. Roth, Koch gibi politikacılardan utandığını söyledi. Roth, 'Koch'u popülist ve siyasi açıdan cinnet geçiren bir kişi olarak tanımlamak istiyorum' dedi.
Berlin'de Almanya Türk Toplumu (TGD) merkezini ziyaret eden Roth, "TGD Genel Başkanı Kenan Kolat ile birlikte yaptığı basın toplantısında, 'Almanya Türk Toplumu'na Roland Koch'un başlattığı çirkin ve terbiyesiz seçim kampanyasını kampanyasını protesto etmek için geldim. Koch, seçimi kazanmak için her yolu deniyor. 1999 seçimlerinden önce de çifte vatandaşlığa karşı imza kampanyası başlattı. Şimdi de 12 yaşındaki çocukları hapse attırmak, burada doğan ve bu ülkeye ait olan göçmen çocukları sınır dışı etmek istiyor' dedi.

Seçmene seslendi

Hessen Eyaleti'ndeki seçmenlere seslenen Roth 'Koch'a en iyi cevabı demokrat seçmen verecektir. Koch'un politikalarını aşırı sağcı NPD partisi destekliyor. Kalpten söylüyorum. Koch gibilerinden utanıyorum. Bu başlatılan kampanyalar utanç verici. Koch, 1999 yılından beri Hessen'de iktidarda. Sanki muhalefet lideriymiş gibi açıklamalar yapıyor. Eyalette polis açığı var. Hakim eksikliği bulunuyor. En kötü eğitim sistemi bu eyalette. Önce bunlara çözüm bulsun' dedi. Roth, Başbakan Angela Merkel ve Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in Koch'u desteklediklerini işaret ederek "Bundan sonra nasıl uyum zirvesi toplayacaklar merak ediyorum' diye konuştu. TGD Başkanı Kenan Kolat da 'Siyasetçiler popülist ve provakatif açıklamalarla toplumu germekten vazgeçmeli. Toplumu kimsenin ne sebeple olursa olsun germeye hakkı yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!