Rize çayını dünyaya tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Rize çayını dünyaya tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 11:11

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ‘Dünya Turizm Fuarı’na (World Travel Market) katılan Rizeli turizmci Mehmet Okumuş, 'Rize turist çayı'nı dünyaya tanıttı.

Haberin Devamı

Fuarda dünyanın önde gelen ülkelerin turizm bakanlarıyla bir araya gelen Okumuş, Gürcistan, Meksika, Mısır, Rusya turizm bakanları ile Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai’ye Rize turist çayı hediye etti.

Dünyanın en büyük turizm fuarı, bu yıl Türk çayının ve Rize'nin dünya çapında tanıtımına ev sahipliği yaptı. Fuarın ikinci günü düzenlenen ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen 86 turizm bakanı ve özel sektörden çok sayıda turizm sektörünün üst kademe yöneticisinin katıldığı konferansın davetlileri arasında yer alan Mehmet Okumuş, burada Doğu Karadeniz bölgesinin doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini anlattı.

RİZE VE DOĞU KARADENİZ’E YATIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Okumuş, konferansa katılan bakan ve diğer yetkililere memleketi Rize'ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
Dünya Turizm Bakanlarına dünyada üzerine kar yağan tek çayın yalnızca Rize'de yetiştirildiğini de anlatan Okumuş, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UN-WTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai başta olmak üzere Hindistan, Meksika , Mısır, Rusya, Gürcistan, Norveç ve Güney Afrika ülkelerinin turizm bakanlarına birer Rize Turist Çayı hediye edip, bakanları Rize'ye davet etti.

Her yıl Kasım ayında düzenlenen fuara tüm dünyadan 100 bin dolayında üst düzey turizmci ve medya temsilcileri katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!