Ringte hangisi kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Ringte hangisi kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 10:59

Almanya, genel seçimlerin en önemli iki lideri Başbakan Angela Merkel ile SPD Genel Başkanı Peer Steinbrück’ün TV’deki tartışmasına kilitlendi.

Haberin Devamı

ALMANYA bugün yapılacak düelloya kilitlendi. Yaklaşık 15 ile 20 milyon arasında izleyici bir buçuk saat boyunca, heyecanlı bir futbol ya da boks maçı seyreder gibi pazar günü 59 yaşındaki Başbakan Angela Merkel ile 66 yaşındaki rakibi Peer Steinbrück’ün televizyon düellosunu seyredecek. İki lider pazar akşamı saat 20.30’da karşı karşıya geliyor.

Düello seçimler için bir dönüm noktası. Seçmenler hangi partiye oy vereceğine bu düellodan sonra daha net karar verecek. Düello hangisinin daha iyi başbakan olacağı sorusunda düğümlendiği için iki lider seçmenleri ülkeyi kendisinin daha iyi yöneteceğine ikna etme mücadelesi verecek. Bu düellodan galip çıkan, seçimlerden de başarılı çıkacak. Düello bu yüzden iki rakip lider için hayati önem taşıyor. Küçük bir hata seçimi kaybetmeye yetecek.

Haberin Devamı

DÖRT KANALDAN CANLI
Düelloda Almanya’nın en gözde dört televizyon sunucusu iki lideri sorularla ateş altına alacak. Maybrit İlner, Anne Will, Peter Klöppel ve komedyen sunucu Stefan Raab, en iyi soruyu sormak için birbiriyle yarışacak. Düello ARD, ZDF, RTL ve Pro7 olmak üzere dört televizyon kanalında canlı yayınlanacak.

Başkent Berlin Adlershof B stüdyosunda yapılacak düelloda stüdyoya kimse alınmayacak. Kameraların pozisyonlarından sorulara cevap süresine, ilk ve son kimin konuşacağına kadar düello tüm ayrıntılarıyla planlanmış durumda. Çekilen kura sonucu ilk soruyu Steinbrück yanıtlayacak, ama son sözü Başbakan Merkel söyleyecek. Her soruya cevap süresi en fazla 90 saniye.

İŞLERİ ZOR
Gerçi düellodan kimin başarılı çıkacağı sorusuna kamuoyu yoklamalarında ibre Başbakan Merkel’i gösteriyor. Merkel diyenlerin oranı yüzde 48, Steinbrück’e şans tanıyanlar sadece yüzde 26. Ama Steinbrück son zamanlarda kendinden çok emin görünüyor ve kendisine bir başbakan pozu veriyor. Steinbrück son iki haftada kamuoyunda puanını yüzde 6 artırdı.

Merkel’in işi düelloda çok kolay olacağa benzemiyor. Ama, Steinbrück’ün işi çok daha zor. Bir kadın Başbakan’a karşı nezaketi ihmal etmeden sert olmaya çalışacak. Düello Steinbrück’ün son şansı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!