Riekerink fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Riekerink fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 13:04

Hollandalı hoca, idmanlarda büyük efor sarfediyor. En ufak detayı bile gözden kaçırmayan Riekerink, futbolcularına, “Disiplini asla bırakmayın, sahada iletişim halinde olun, baskıyı takım olarak yapın” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray’da Jan Olde Riekerink fırtınası sürüyor...

Çalışmalarını son derece disiplinli bir şekilde sürdüren Hollandalı teknik adam, takımını yeni sezona süper bir şekilde hazırlamak istiyor. En ufak bir detayı bile gözden kaçırmayan Riekerink, oyuncularından istediklerini de tek tek sıralıyor. Antrenmanlardaki taktik çalışmalarda sık sık oyunu durdurup, futbolcularına yapmaları gerekenleri anlatan deneyimli teknik adam, 90 dakika rakibe baskı yapacak bir takımın temellerini atmaya hazırlanıyor.

Yardımlaşmayı elden bırakmamalarını isteyen Riekerink idmanlarda futbolcularına, “Karşılıklı iletişim kurun. Oyunu iyi okuyun. Sahada mutlaka birbirinizle konuşun. Takım organizasyonunu elden bırakmayın. Bir kişinin rakibe baskısı hiçbir şey ifade etmez. Hep birlikte top rakipteyken, alan daraltıp baskı yapmalıyız” diyor.

Haberin Devamı

‘Pas yapmak çok önemli’

Topun olduğu yerde, oyuncularının olmasını isteyen Riekerink ayrıca, “Ayağında top olan, hızlı bir şekilde topu ayağından çıkartsın. Top kimdeyse, diğerleri de onun pas atabileceği pozisyonlara geçsin. Pas yapmak çok önemli. Kendimizden çok, topu koşturmamız gerekiyor. Tek paslarla hücuma çıkacağız. Mümkün olduğu kadar savunmada risk almaktan kaçınalım. Alan geçişleri sırasında herkes, birbirinin boşluğunu kapatmaya çalışsın” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!