Ribery Bundesliga’nın en çok kazananı

Güncelleme Tarihi:

Ribery Bundesliga’nın en çok kazananı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 15:58

B. Münih forması giyen Frank Ribery yıllık 10 milyon Euro’luk maaşıyla ligin en fazla kazanan sporcusu oldu.

Haberin Devamı

Almanya’da geçtiğimiz günlerde Wolfsburg takımında forma giyen oyuncuların yıllık ücretlerinin lig ortalamasının çok üstünde olduğu ortaya çıktı. Tamam futbolcuların çok para kazandığı biliniyor. Ama takımınız iki sezondur ligin alt sıralarında yer alıyor ve iyi top oynamıyorsa bu büyük bir problem olur. Alman spor basınında gözler hemen 1. Bundesliga’da kimlerin ne kadar kazandığına çevrildi.

Listenin en üstünde yer alan isim ise çok tanıdık. Bir zamanlar Galatasaray’da forma giyen Frank Ribery kulübü B. Münih’ten yılda 10 milyon Euro’nun üzerinde para alıyor. Takımın ve ligin en çok kazanan oyuncusu. Onun hemen arkasından Fenerbahçe ve Galatasaray ile adı anılan Wolfsburg’un yıldızı Diego yıllık 8,2 milyon Euro ile takip ediyor. Üçüncü sırada ise sarı kırmızılı ekibimizin Şampiyonlar Ligi'nde rakibi olan Schalke’nin forveti Huntelaar var. Hollandalı yıldızın yıllık maaşı 6,5 milyon Euro imiş.

BUNDESLİGA’DA EN ÇOK KAZANAN TÜRK FUTBOLCU

Bundesliga’nın yıllık maaşı en yüksek Türk oyuncusu ise Stuttgart’ın kaptanı Serdar Taşçı’dan başkası değil. Serdar’ın yıllık kazancı primler hariç 3,5 milyon Euro’yu buluyor. Oyuncularına yıllık toplam 41 milyon Euro veren Stuttgart’ın da en fazla kazanan futbolcusu olmuş. Hamburg’lu van der Vaart, M’gladbach’lı de Jong’u geride bırakmış.

B. MÜNİH YILLIK 112 MİLYON ÖDÜYOR

Futbolcularına yıllık toplam en fazla maaşı ödeyen kulüp 112 milyon Euro ile B. Münih oldu. İkinci ve üçüncü sırada Wolfsburg ve Schalke toplam 75 milyon Euro ile geliyor. Son iki yılın lig şampiyonu Dortmund kulübü genç yıldızlarına yıllık toplam 60 milyon Euro ödüyor. Listenin son sırasında ise Fürth yer alıyor. Sercan Sararer’in formasını giydiği kulübün yıllık maaş ödemesi 12,5 milyon Euro. Takımda en fazla kazanan oyuncu Asamoah’ın yıllık maaşı 500 bin Euro’yu buluyor. Yani Sercan en fazla yılda 500 bin Euro alıyor. Türkiye ligi kulüplerine duyurulur.


DİEGO, VW’NİN PATRONUNDAN FAZLA KAZANIYOR

Wolfsburg forma giyen Brezilyalı Diego’nun primler hariç yıllık 8,2 milyon Euro kazandığının ortaya çıkması kulübün ana sponsoru VW’yi harekete geçirdi. Dünya’nın en önemli otomobil üreticisi olan ve 100 bin kişiyi çalıştıran Volkswagen’in (VW) sefi Javier Garcia Sanz’ın yıllık 7,7 milyon Euro aldığını belirtelim.

KULÜPLERİN OYUNCULARA YILLIK TOPLAM MAAŞ ÖDEMESİ

B. Münih 112 milyon Euro
Wolfsburg 75 milyon Euro
Schalke 75 milyon Euro
B.Dortmund 60 milyon Euro
Stuttgart 42 milyon Euro
Hamburg 41 milyon Euro
B. Leverkusen 40 milyon Euro
M’Gladbach 35 milyon Euro
W. Bremen 35 milyon Euro
Hoffenheim 34 milyon Euro
Hannover 32 milyon Euro
E. Frankfurt 27 milyon Euro
Nürnberg 23 milyon Euro
Mainz 22 milyon Euro
Augsburg 20 milyon Euro
Freiburg 18 milyon Euro
F. Düsseldorf 15 milyon Euro
Greuther Fürth 12,5 milyon Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!