"Retro Otomobil" gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Retro Otomobil gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 17:05

Bulgaristan;da Ortodoks dini geleneğine göre "Spasovden" bayramında kutlanan "Şoförler Günü" dolayısıyla başkent Sofya’nın merkezindeki Aleksandar Nevski meydanında "retro otomobil" gösterisi düzenlendi.

Haberin Devamı

Meydanda sergilenen otomobil ve motosikletlerin artık "emeklilik yaşında" olduklarını belirten Ulaştırma, Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski, şunları söyledi: "Burada sergilenen araçların çoğu artık ait oldukları markaların çağdaş modelleri kadar hız yapamaz. Biz de vicdanlı olalım, sahip olduğumuz otomobillerin tüm gücünü kullanmayarak, yollardaki hız sınırlarını ihlal etmeyelim, çünkü insan yaşamından daha değerli bir şey yoktur."

50 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE YASAK
Retro Otomobilciler Kulübü ve Bulgaristan Ulusal Sürücüler Kulübü’nün "50 Yaşından Küçüklere Yasak" sloganı ile düzenlediği gösteri halk tarafından ilgiyle izlendi.

Sergilenen yaşlı otomobillerin arasında 1920 yapımı tahta jantlı Mercedes, ünlü sinema yıldızı James Dean;in yaşamını yitirdiği kazada kullandığı Porsche Speedster modelinin örneği, dev gövdeli Oldsmobil Tornado, Amerikan itfaiye ekiplerinin geçmişte kullandığı American LaFrance itfaiye aracı, antika sayılan eski model Rolls Royce ve Bentley markalarından eşsiz modeller dikkat çekti.

Ziyaretçiler, fabrikaları yıllar önce kapanmış bulunan ve Avrupa Birliği;nin (AB) bir çok ülkede "çevreye zarar verdiği" gerekçesiyle yasakladığı eski Doğu Almanya yapımı bir Trabant marka otomobilin limuzine dönüştürülmüş bir modelinin önünde hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Eski SSCB yapımı "Moskviç" ve kaplumbağa olarak adlandırılan Alman yapımı Volks Wagen;in ünlü modellerinin de eksik olmadığı gösteri sonunda, meydanda bir "retro ralli" düzenlendi. Rallinin ardından korteje giren eski araçlar Sofya;nın ana caddelerinde tur attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!