Rekor oyla birinci

Güncelleme Tarihi:

Rekor oyla birinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 12:20

FIFA’nın anketine katılanların yüzde 78’i sarılacivertli futbolcu lehine oy kullandı. Slovakoyuncunun solladığı dünya yıldızlarındanFalcao yüzde 15, Neymar ise yüzde 7’de kaldı.

Haberin Devamı

İsviçre’nin Zürih şehri muhteşem bir “Altın Top” (Ballon d’Or) galasına ev sahipliği yaptı.

Futbol dünyasının bütün yıldızları, bu galada boy gösterirken geceye damgasını vuranlar ise hiç kuşkusuz Messi ve İspanyollar oldu.

Aslında İspanyollar’ın bu başarısına şaşırmamak lazım. 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonu, 2010 Dünya Şampiyonu İspanyollar’ın bu başarıları alınan ödüllerle de haklılığını bir kez daha gösterdi.

Böyle bir muhteşem bir galaya ilk defa katıldım. Gerçekten de her spor gazetecisinin yaşaması gereken bir geceydi.

Dünya futboluna yön verenlerden yıldız futbolculara, sanatçılardan iş adamlarına kadar herkes bu galadaydı. Kırmızı halının etrafında toplanan binlerce futbolsever sevdikleri oyuncuları gördükçe, imza almak için birbirlerini ezdiler desem yeridir.

DÜNYA YILDIZLARI İLE İZLEDİM
FIFA’nın titiz güvenlik unsurları da ayrı bir konuydu. Dünya yıldızları ile aynı halının üstünden törenin yapılacağı salona girmeden önce, özel güvenlik görevlileri son bir kez davetlilerin kartlarını kontrol ederek oturacakları yerleri gösterdi.

Yıldız futbolcular, kapıdan girişte gazeteciler ile resim çektirip kısa sohbetlerden sonra tören alanına geçtiler. Messi, Ronaldo, Iniesta, Xabi, Stoch ve daha birçok yıldız, bu sefer futbollarından çok şıklıklarıyla da ilgi odağı oldular. Özellikle Messi’nin benekli siyah takımı çok şıktı.

Salonun, basın mensuplarına ayrılan üst kısmında yerime oturduktan sonra hemen aşağımızda bana el sallayan Galatasaray’ın eski yıldızı Kubilay Türkyılmaz’ı görünce yanına gittim. Biz sohbete dalmış, Galatasaray’daki muhteşem günlerini anarken, FİFA Başkanı Sepp Blatter’in açılış konuşmasını duyduk.

FENERBAHÇE ADINA KİMSE YOKTU
Tören başlayınca ben de futbolcuların arasından izledim. Blatter’in ardından 2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Brezilya’nın tanıtımı muhteşem bir dans gösterisiyle yapıldı. Ardından da törene geçildi.

Yılın golünü atan Stoch ile ödülünü aldıktan sonra biraz sohbet ettik. Stoch kendisine oy veren herkese çok teşekkür edip ödülü arkadaşlarının sayesinde aldığını söylemeyi de ihmal etmedi. Bu arada hiçbir Fenerbahçe yetkilisinin Stoch’un yanında olmaması da beni çok şaşırttı.

İkinci şaşkınlığımı da birçok ülkenin federasyon başkanını gördüğümde yaşadım, çünkü bizim federasyondan yine kimse yoktu. Basın mensupları dışında tanıdığımız tek Türk FİFA Genel Sekreteri sayın Şenes Erzik oldu.

"YOLDAŞ DEPARDİEU"
Törenden sonra davetliler için hazırlanan yemeğe ne yazık ki hiçbir futbolcu katılmadı. Futbolcular, kendilerine ayrılan özel salonda yemeklerin yedikten kısa bir süre sonra da galadan ayrıldılar.

Bence bu geceye Messi’den sonra damgasını vuran bir diğer isim ise, geçtiğimiz hafta Rus vatandaşlığına alınan ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu oldu. Geceye FİFA Başkanı Blatter’le birlikte gelen Depardieu’ya basın yoğun ilgi gösterdi. “Vergi mağduru” ünlü aktör hükümete tepki olarak önce ülkesinİ terk etmiş, ardından da vatandaşlıktan çıkmıştı.

Dünya basını Stoch için ne dedi?
* Daily Mail: Chelsea’nin eski futbolcusu harika çocuk Stoch, ödülü hak etti.
* Mundo Deportivo: Topu hiç indirmeden kaleye göndererek harika bir gol attı.
* Sport: Stoch ve volesi yılın golü ödülünü aldı.
* Marca: Stoch’un volesi, Puskas ödülünü kazandırdı.
* AS: Yılın en iyi golü Miroslav Stoch’tan.
* Globo Esporte: ‘Mohawk Slovak’ gecenin sürprizi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!