Regl olunca şişman olduğunuzu düşünmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Regl olunca şişman olduğunuzu düşünmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 00:01

ABD’deki Michigan Üniversitesi’nden bilim insanları kadınların regl dönemlerinde kiloları aslında hiç değişmese de kendilerini daha şişman hissettiğini ve görünümlerinin değiştiğine inanarak yok yere mutsuz olduğunu ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Araştırma kapsamında 15-25 yaş arası 352 kadını 45 gün boyunca gözetim altında tutan uzmanlar, kadınların regl dönemlerinde kilolarını çok daha fazla kafalarına taktığını ve yedikleri şeylerle ilgili vicdan azabı çektiğini tespit etti.

International Journal of Eating Disorders dergisinde yayınlanan araştırma ile ilgili Huffington Post’a konuşan uzmanlar, kadınların regl olmadan hemen önce ve regl sırasında daha fazla yemek yemeğe biyolojik olarak programlı olduğunu çünkü döllenmiş yumurtaların bu dönemde rahme yerleştiğini söyledi.

Bu nedenle kadınların regl dönemlerinde normalden fazla yiyecek tüketme istekleri ile savaşmakta zorlandığını belirten araştırmacılar, bu durumunun bir çok kadının vicdan azabı çekip kilolarını takıntı yapmaya başlamasına neden olduğunu da söyledi.

Araştırmacılar bu dönemlerde kilo aldığını hisseden kadınların genelde yanıldığını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!