Regensburg ADD, Öğretmenler Günü’nü unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Regensburg ADD, Öğretmenler Günü’nü unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 11:13

Almanya’nın Regensburg kentinde yeni kurulan Regensburg Atatürkçü Düşünce Derneği (RGB ADD) Başkan ve üyeleri tarafından Öğretmenler Günü kutlandı.

Haberin Devamı

KUTLAMADA konuşan Regensburg ADD Başkanı Cemalettin Göksu,“Öğretmenlik bizim için en kutsal meslektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin topluma faydalı kişiler olarak yetişmesinde büyük emekleri bulunan öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Regensburg’da yaşayan emekli öğretmenimiz Erdal Eyüpoğlu ile öğrencilerinin ayrıca hastalık nedeniyle yaşam koşulları zorlaşan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapan Regensburger Umut Derneği Başkanı Zelal Özalp’ın da Öğretmenler Günü’nde aramızda bulunması da bizlere ayrı mutluluk verdi. Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu aynı zamanda baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum ve kendilerine şükranlarımızı iletiyorum. Bizleri yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Regensburg ADD, Öğretmenler Günü’nü unutmadı
‘ATATÜRKÇÜ GENÇLERİMİZİN SAYISINI ÇOĞALTACAĞIZ’
Yeni kurulan Regensburg ADD hakkında davetilere bilgi veren Başkan Cemalettin Göksu “Regensburg ve çevresinde yaşayan Atatürkçü vatandaşlarımızı bir çatı altında toplamak, çocuklarımıza ve gençlerimize Atatürk devrimlerini aşılamak için yeni kurduğumuz derneğimizde yapacağımız faaliyetlerimizi tüzüğümüzde belirtilen çizgide ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıran bizlere özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı sağlayan önderimiz Atatürk’e layık evlatlar olduğumuzu, Atatürk’ün izinden gittiğimizi yapacağımız çalışmalarımızla göstereceğiz. Atatürk ilkelerini benimseyen ve Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan herkese kapımız açıktır” dedi.
Regensburg ADD, Öğretmenler Günü’nü unutmadı
‘ATATÜRK İLKELERİNİ VE DEVRİMLERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ
Regensburg ADD Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Olcay Aksu da, “Atatürk’ün düşüncelerini, ilkelerini ve devrimlerini Türk milletinin her ferdine anlatıp öğretmek bir Atatürkçü’nün temel distûru olmalıdır. Bizler, Atatürkçü düşüncenin temel doktrinlerini ve felsefesini Atatürk ilke ve devrimlerini en iyi şekilde çocuklarımıza, gençlerimize anlatıp öğretmeyi kendimize görev bildik” ifadelerini kullandı. Kutlamada, öğretmenlere çiçekler ve çeşitli hediyeler verildi. Üyeler tarafında hazırlanmış olan Türk yemekleri, tatlıları ve çay ile kahve ikram edildi.
Regensburg ADD, Öğretmenler Günü’nü unutmadı

Regensburg ADD, Öğretmenler Günü’nü unutmadı

Regensburg ADD, Öğretmenler Günü’nü unutmadı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!