Refahımız uyuma bağlı

Güncelleme Tarihi:

Refahımız uyuma bağlı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 10:44

Berlin’in Neukölln ilçesi Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky, Bavyera Eyalet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Almanya’nın bugünkü refah düzeyini korumasının entegrasyona bağlı olduğunu söyledi. Buschkowsky, “Sizleri Almanya’nın bir göçmen ülkesi olduğunu kabullenmeye davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Neukölln ilçesi Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky Münih’te Bavyera Eyalet Meclisi’nde “Yerinde Uyum Konulu” toplantıda yaptığı konuşmada Almanya’nın bugünkü refah düzeyini koruyabilmesinin entegrasyondan geçtiğini vurguladı. Ekonominin göçmensiz ayakta duramayacağını belirten Buschkowsky, “Uyum, göçmenlere karşı bir lütuf ya da nezaket gösterme meselesi değil, bir hayati sorun. Amerika’dan sonra en çok göç alan ülke Almanya. Sizi Almanya’nın bir göçmen ülkesi olduğunu kabullenmeye çağırıyorum. Yanıbaşımızdaki göçmene bu toplumda yeri olduğunu hissettirmeliyiz. Aynı kültürden göçmen alalım deniliyor. Nereden? Fransa'dan mı, Hollanda’dan mı, yoksa Kanada’dan mı? Onlar da zaten göç alıyor” dedi.

YAPTIRIMLAR OLABİLİR
Uyum sorunlarının yoğun yaşandığı ve sınıfların yüzde 80, 90’ının göçmen kökenli olduğu Neukölln Belediye Başkanı Buschkowsky, uyum için gerektiği yerde göçmenlere yaptırımların da uygulanması gerektiğini savundu. Buschkowsky, “Nasıl kırmızı ışıkta geçmenin 150 Euro para ve 3 puanı silme cezası varsa, toplum kendini korumak için kurallar koymak zorunda. Biz şöyle demeliyiz: ‘Sana ve çocuklarına ihtiyacımız var. Ama kurallara uymazsan, sözleşmeyi feshederiz.’ Aile birleşiminde Almanca şartını doğru bulduğunu vurgulayan Buschkowsky, 1 yaşından itibaren kreş ve anaokullarının mecburi olmasını talep etti. Buschkowsky ancak bu durumda yeni anaokullar ve kreşler açılması gerekeceği için çok masraf tutacağı nedeniyle siyasetin buna yanaşmadığını eleştirdi. Batık bankaları kurtarmak için para bulunurken, ülkenin geleceğine yatırım yapmaktan kaçınıldığını söyleyen Buschkowsky, “Toplum, gençlik cezaevlerine mi, yoksa liselere mi para harcamak istiyor, karar vermeli” dedi.

OKULLARA POLİS
Neukölln’de okul önlerine polis koyduklarını, okullarda artık şiddet olaylarının bittiğini anlatan Buschkowsky, dersten kaçan öğrencileri polisin eve giderek yakasından tutup okula getirdiğini anlattı. Göçmen kökenli çocukların Alman çocuklardan geri kalmasının onların sosyal durumundan kaynaklandığını söyleyen Buschkowsky, göçmenlerde aile içi şiddetin Almanlardakinden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. Buschkowsky, ayrıca göçmen ailelerde halen çocuğun dersi okulda öğreneceği düşüncesinin hakim olduğunu, ailenin katkıda bulunması gerektiğini bilmediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!