Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’nda kurucuya anma töreni

Güncelleme Tarihi:

Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’nda kurucuya anma töreni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 11:35

Kıbrıs Türk halkının iki büyük lideri Dr. Fazıl Küçük ile kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için Güney Londra’da faaliyet gösteren Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’nda anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

HER yıl kardeş okul Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu ile dönüşümlü ev sahipliği yapan törenin, bu yılki ev sahibi Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’ydu.

Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’nda kurucuya anma töreni

Törene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, KKTC Londra Temsilciliği Misyon Şefi Yardımcısı Tahir Osman Tahir, Türkiye Cumhuriyeti Londra Eğitim Müşaviri Mevlut Ceylan, KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi eski Başkanı Ayşe Osman, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’ni temsilen Serkan Birgel, Halil İzzet ve Nejla Clements, Bickley Türk Okulu Baskanı Leyla Shaw, Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Başkanı Ulaş Tözün, okullarında görev yapan öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’nda kurucuya anma töreni

ÖZLEMLE ANILIYORLAR
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve sırasıyla Rauf R. Denktaş Türk Okulu Başkanı Meryem Biricik, Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Başkanı Ulaş Tözün ve KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile devam etti. Biricik konuşmasında, “Liderlerimiz tüm dünyada takdir edilen devlet adamı nitelikleriyle, tarihteki ve kalbimizdeki yerlerini daima koruyacaktır. Kendilerini sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi. Tözün ise konuşmasında liderlerin gençlik yıllarından itibaren her türlü yokluğa imkânsızlığa, çeşitli zorluklara ve tehliklere rağmen Kıbrıs Türk halkının can güvenliğini, hakkını savunmak adına kendilerini bu davaya adadıklarını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni miras bıraktıklarını söyledi.

Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’nda kurucuya anma töreni

SAYGIYLA SELAMLADI
Okul başkanlarının ardından Keskin, Türk okullarına bu anlamlı organizasyon için teşekkür etti. Keskin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm hayatlarını Kıbrıs Türk halkının var oluş, hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesine adayan Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş ile dava arkadaşlarının ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilirken, gazilerimizi, mücahitlerimizi, kahraman halkımızı ve hep yanımızda olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ni saygıyla selamlarım.” Merhum liderler Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ı anlatan video gösterilerinin ardından ana sınıftan GSE A Level düzeyine kadar okullarımızda öğrenim gören iki öğrenci öğretmenleri eşliğinde, iki liderin yaşamları ve mücadele hayatlarını yansıtan sunumlar yaptılar ve her lidere ithafen yazılmış şiirleri seslendirdiler.

BAKMADAN GEÇME!