Rapçi terörist Suriye'de öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Rapçi terörist Suriyede öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 12:33

Almanya'nın tanınmış Berlinli rap sanatçısı ve IŞİD teröristi Deso Dogg'un öldürüldüğünü ABD resmen onayladı.

Haberin Devamı

Almanya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Berlin Kreuzberg doğumlu tanınmış rap sanatçısı Deso Dogg'un hava saldırısında öldüğü haberi iki haftadır dolaşıyordu. Ancak haber resmen doğrulanmamıştı. Asıl adı Denis Cuspert, IŞİD terör örgütündeki kod adı ise Abu Talha al Almani olan Deso Dogg'un öldürüldüğünü ABD resmen açıkladı.

Pentagon sözcüsü Elissa Smith, Deso Dogg'un bir hava taarruzu sırasında ağır yaralandığını ve kan kaybı sonucu öldüğünü açıkladı.

Açıklamaya göre hava taarruzu sırasında Deso Dogg, IŞİD'in kalesi Rakka ile Tabka arasında arabasıyla yoldaydı. Arabaya isabet eden bombayla ağır yaralanan Deso Dogg, kan kaybından öldü. Deso Dogg'un yanında, bilinen terörist Abu Uthman al Libi de vardı. Asıl hedef ama Deso Dogg değildi.

Rapçi terörist Suriyede öldürüldü


ŞÜPHELİ

ABD'nin “Küresel terörist” olarak listeye aldığı Deso Dogg hakkında daha önce de öldü haberleri yayıldı, ancak bu haberler doğru çıkmadı.

ABD'nin onayına rağmen, Deso Dogg'un yakın çevresi haberi doğrulamadığı için öldüğüne şüpheyle bakılıyor. IŞİD terör örgütünün başı Ebu Bekir el Bagdadi'ye yakın olan Deso Dogg, örgütün Almanya sesi olarak biliniyordu ve Almanca propagandadan sorumluydu. Ganalı bir babayla Alman annenin oğlu olarak 1975 yılında Berlin Kreuzberg'te dünyaya gelen Denis Cuspert, 2002 yılında rap yapmaya başladı ve kısa zamanda tanındı.

2007'de Berlin'de Selefilerin gittiği cami olarak bilinen Al Nur Camii'yle bağlantı kurdu. Bu tarihten itibaren radikalleşen Deso Dogg, 2012'de Mısır'a, 2013'te ise Suriye'ye geçerek, Ebu Bekir el Bağdadi'nin en yakın çevresine kadar girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!