Rammstein’a bir darbe daha

Güncelleme Tarihi:

Rammstein’a bir darbe daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 09:55

Konser sonrası partilerde genç kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddiaları gündeme gelen dünyaca ünlü Alman rock grubu Rammstein’ın vokalisti ve gruba bir darbe daha.

Haberin Devamı

SAVCILIĞIN hakkında soruşturma başlatmasından sonra plak şirketi Universal’dan da tepki geldi. Universal, grubun albümlerinin pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini bir sonraki duyuruya kadar askıya aldığını açıkladı. Dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal’in sözcüsü, “Bu olayda kamuoyu önünde cesurca konuşan kadınlara büyük saygı duyuyoruz” dedi. İddiaların aydınlatılmasının tüm grubun menfaatine olacağı belirtilen açıklamada, “Yetkililer tarafından da iddiaların tam olarak açıklığa kavuşturulmasının kesinlikle gerekli olduğuna inanıyoruz” denildi. Universal’in grupla olan iş ilişkileri kaydedilmiş müzik ve yayıncılık işlerini kapsıyor, ancak canlı yayın veya ticari satış işlerini kapsamıyor.

Rammstein’a bir darbe daha

Haberin Devamı

İDDİALARI REDDETTİ
Litvanya’daki konser sonrası İrlandalı genç bir kadının yaşadıklarını sosyal medyada gündeme getirmesinden sonra Almanya’dan da birçok genç kadın, sahne arkası partiye çağrıldıklarını ve burada kendilerine alkol verildiğini, grubun solisti Lindemann ile cinselliğe zorlandıklarını kaydetmişti. Lindemann’a yönelik suçlamaların ardından Berlin Savcılığı ön soruşturma başlattı. Bunun birkaç suç duyurusu temelinde yapıldığı belirtildi. Savcılık, suçlamaların ‘herhangi bir suça karışmamış’ üçüncü şahıslar tarafından yapıldığını söyledi. Devam eden soruşturmalar ve ilgili kişilerin kişisel haklarının korunması nedeniyle şu anda daha fazla bilgi verilemeyeceği belirtildi.
Lindemann ise avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada suçlamaların ‘istisnasız olarak gerçek dışı’ olduğunu söyledi. Avukatları, “Bu türden tüm suçlamalar için derhal bireylere karşı yasal işlem başlatacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!