RAF üyesi yıllar sonra yakalandı

Güncelleme Tarihi:

RAF üyesi yıllar sonra yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 14:23

Verden Savcılığı, Almanya’da yıllardan beri cinayete teşebbüs ve soygun suçlarından aranan aşırı solcu terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) üyesi Daniela Klette’nin Berlin’de yakalanarak tutuklandığını duyurdu.

Haberin Devamı

SAVCILIK, daha önce Klette’nin bulunması için kamuoyuna bir duyuru yayımlamış ve halktan yardım istemişti. Klette ve örgütün diğer iki eski üyesi Ernst-Volker Staub ile Burkhard Garweg hakkında 2015 yılından bu yana soruşturma yürütülüyor. Yetkililer, Staub, Klette ve Garweg’i, 1999-2016 yılları arasında Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde cinayete teşebbüs ve bir dizi ciddi soygunla suçluyor. Savcılığa göre soygunlar siyasi amaçlı değil, sadece para elde etmek için yapıldı.

RAF üyesi yıllar sonra yakalandı
SON SUİKAST OLDU
Staub, Klette ve Garweg, ‘üçüncü RAF kuşağı’ olarak adlandırılıyor. Bu kuşağın temsilcilerinin, dönemin Deutsche Bank Başkanı Alfred Herrhausen ve Treuhand Başkanı Detlev Karsten Rohwedder’i öldürdükleri iddia ediliyor. Rohwedder, 1 Nisan 1991’de Düsseldorf’taki evinde, masasında vurularak öldürüldü. RAF suikastçıları onu 60 metreden daha uzaklıktaki bir bahçeden hedef alarak vurdu. Bu örgütün son suikast girişimi oldu.
RAF üyesi yıllar sonra yakalandı
34 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER
Aşırı solcu terörist grup Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF), 20 yılı aşkın bir süre boyunca Federal Almanya Cumhuriyeti’nin sözde ‘emperyalist sistemine’ karşı mücadele etti. Teröristler, 1971’den 1993’e kadar aralarında Federal Başsavcı Siegfried Buback ve işveren başkanı Hanns Martin Schleyer gibi iş ve siyaset dünyasının temsilcilerinin de bulunduğu 34 kişiyi öldürdü. Nisan 1998’de RAF feshedildiğini açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!