Radarlar artık gizli olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Radarlar artık gizli olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 00:00

İspanya'da trafik kazalarını azaltmak için otoyollardaki hız radarlarının sürücülerin görebileceği şekilde yerleştirilmesine ve radarların bulunduğu yerlerin internetten yayımlanmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Trafik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülke genelinde kullanılan toplam 850 hız radarının, sürücülerin önceden görebileceği şekilde yeniden yerleştirileceği belirtildi.

Trafikten sorumlu jandarma araçlarının içindeki hareketli hız radarlarının da aynı şekilde yol kenarında görünür bir biçimde yer alacağı kaydedildi.

Radarların, araçlara yüzde 7 oranında hız toleransı tanıyacağı, hız sınırının saatte 120 kilometre olarak belirlendiği otoyollarda hızı 131 kilometreye çıkan araçlara ceza uygulanacağı ifade edildi.

Sürücüleri hız sınırını aştıkları için durduran jandarmanın, aynı zamanda alkol ve uyuşturucu kontrolü yapacağı ve aracın muayene belgelerini kontrol edeceği açıklandı.

Sürücüler memnuniyetle karşıladığı yeni karar, 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak. İstatistiklere göre, İspanya'da geçen yıl 131 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirmişti.

Ocak 2015'te trafik kazasında ölenlerin sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 44 artarak 88 olarak kaydedilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!