R. Dersimspor 20 yaşında

Güncelleme Tarihi:

R. Dersimspor 20 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 08:33

Rüsselsheim Dersimspor kuruluşunun 20. yılı kutlamaları çerçevesinde son maçta Almanya 2. Lig'ine veda eden Kickes Offenbach ile oynadığı özel maçı 8-1 kaybetti. 2 binaeyakın seyircinin izlediği karşılaşma öncesi halk oyunları gösterileri yapıldı. Maç sonrası ise ünlü sanatçı Azad sahne ayıp davetilere muhteşem bir konser verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Opel fabrikalarının merkezinin bulunduğu Rüsselsheim'da 1988 yılında kurulan Rüsselsheim Dersimspor, 20 yaş gününü görkemli bir kutlamayla karşıladı. Rüsselsheim Opel Stadı'nı dolduran iki bine yakın davetli Dersimspor ile Almanya 2. Lig'ine son maçta veda eden ünlü Kickers Offenbach arasındaki karşılaşmayı büyük bir heyecanla izledi.

İlk kurucu üyenin annesine forma

Maç öncesi folklor gösterileriyle başlayan kutlama etkinliklerinin açış konuşmasını yaparak misafirlere 'hoş geldiniz' diyen Dersimspor'un Başkanı Ali Kadir Tanrıverdi, takımın ilk kurucu üyesi Zülfü Ayboğa'nın annesine 62 numaralı Dersimspor forması hediye etti. Hessen Eyaleti Milletvekili Turgut Yüksel, partisi SPD'nin Başkanı Andrea Ypslanti'nin selamanı getirdiğini söyleyip takınmın başarılı çalışmalarını öven bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Rüsselsheim halkı gurur duyuyor

Gross Gerau Futbol Birliği Başkanı bir top hediye ederken, Rüsselsheim Belediye Başkanı Stefan Glitowski konuşmasında," Dersimspor kentimizin en yükse ligde oynayan tek takımı. Onların başarılarıyla ben ve bütün Rüsselsheim gurur duyuyor. Ayrıca kentimizdeki uyum çalışmalarında sadece futbolla değil diğer kültürel faaliyetlerlede hep öncül rol oynuyorlar." dedi. Sol parti Avrupa Parlemantosu milletvekili Feleknaz Uca'da " Bugün burada gördügüm tablo beni çok mutlu etti" dedi.

İlk gol Dersim'den

Davut Öztürk, Suat Şen ve Mirko Radl hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada ilk gol Dersimspor'dan geldi. 13. dakikada Kadir Coşkuner'den gelen golle stadı büyük sevinç çığlıkları kapladı. Fakat sevinç fazla sürmedi santra ile birlikte atak geliştiren Offenbach, Baier ile skoru eşitledi. Almanya'nın ünlü kulüpleri arasında yer alan Kickers Offenbach'ın alt yapıdan Güngör Bayrak, Hakan Cesur, Uğur Albayrak ve Hüseyin Durur isimli Türk gençleriyle süslü tecrübeli kadrosu Watzka ve Eppstein'in golleriyle ilk yarıyı 4-1 önde kapadı. İkinci yarıda Kickers Türk futbolcusu Uğur Albayrak(2), Gebro, Epstein'dan gelen gollerle sahadan 8-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

En büyük ilgi Suat Türker'e

Türkiye Süperlig'de İstanbulspor formasını da bir dönem taşıyan Suat Türker bu maçta hafif sakatlığı nedeniyle forma giymezken Türk çocukları ve gençlerinin imza istekleri ve resim çektirme tekliflerini severek yaptığı görüldü. Maç sonrası da halk oyunları ve yerel sanatçıların türküleriyle ısınan davetliler ünlü sanatçı Azad'ın konseriyle iyice coştular. Türk yiyecek ve içeceklerini kapış kapıyşa gittiği etkinlik sabahın ilk ışıklarına kadar büyük bir coşku içinde devam etti.

ÖRNEK BİR KULÜBÜZ

Kuruluşlarının 20 . yılını kutladıklarını belirten Rüsselsheim Dersimspor Başkanı Ali Kadir Tanrıverdi," 1988 yılında bir avuç Türk tarafından kurulan futbol takımımızda hedefimiz sadece gençlerimize spor ve kültürel dallarda yardımcı olmak. Bu amaçla 5 bini Türk 7 bini yabancının yaşadığı Rüsselsheim'da örnek bir kulüp olarak ismimizi tanıttık ve uyuma büyük katkı sağladığımız övgülerini aldık. Birinci takımız Bezirksoberliga'da güçlü takımlar arasında şampiyonluk kovalarken, ikinci takımız A liga'da oynuyor. A ve B genç takımlarımızın bulunduğu alt yapımızda bu yıl C genç takımızı da kuruyoruz. Buda çocuklarımıza verdiğimiz önemi gösterir. Zira onlar bizim geleceğimiz" dedi.

Haberin Devamı

İsa DEVEÇEKEN/ RÜSSELSHEİM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!