Psikiyatri kliniğine yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Psikiyatri kliniğine yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 10:08

Berlin’in en işlek caddesi Kudamm’da arabasını yayaların üzerine sürerek 1 kişinin ölümüne neden olan Ermeni kökenli 29 yaşındaki Gor H. psikiyatri kliniğine yatırıldı. Savcılık, zanlının panik şizofren hastalığı olduğu yönünde ciddi belirtiler bulunduğunu açıkladı. Zanlı hakkında adam öldürme ve 17 kez adam öldürmeye teşebbüsten soruşturma yürütülüyor.

Haberin Devamı

SAVCILIĞIN geçici olarak psikiyatri kliniğine gönderilmesiyle ilgili başvuru, Tiergarten İdare Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yüksek Savcı Sebastian Büchner, zanlının evinde yapılan aramada, hastalığına yönelik ilaçlar bulunduğunu açıkladı. Soruşturma için tedavi eden hekimlerin gizlilik yükümlülükleri kaldırıldı. Soruşturma kapsamında savcılık, saldırının hastalığa bağlı nedenlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştıracak. Ancak şu ana kadar yapılan soruşturma kapsamında olayın terör saldırısı veya bir kaza olmadığı belirtildi. Savcılık, şimdilik geçici olarak psikiyatri kliniğine kaldırılan zanlının, dava başlayıncaya kadar burada kalmasını istediği kaydedildi.

Psikiyatri kliniğine yatırıldı
ŞİDDET, HIRSIZLIK GİBİ SUÇLARI VAR
Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü Iris Spranger (SPD), zanlının geçmişte de psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Spranger, zanlının fiziki şiddet, hırsızlık gibi suçlardan dolayı poliste suç kaydı olduğunu belirtti. Zanlının siyasi ve aşırılık yanlısı eylemler hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söyleyen Spranger, ayrıca zanlının anayasa karşıtı eylemlerle bağlantılı girişimleri hakkında da bilgi bulunmadığını söyledi. Gor H. ablasının üstüne kayıtlı araçta Türkiye ile ilgili ifadelerin yer aldığı afişler konusuna da değinen Spranger, “Bunların suçla ne ölçüde bağlantılı olduğu da soruşturmanın konusu. Bu nedenle, mevcut duruma göre olayları psikolojik sorunlu bir kişinin öfkesi olarak değerlendiriyorum” dedi. Ancak polise göre, bulunan Türkiye karşıtı afişlerin içerik açısından suçla ilgisi yok. Ayrıca afişlerin kime ait olduğunun da henüz tespit edilemediğini belirtildi. Spranger, zanlının bilgisayarı ve cep telefonunun da şu anda değerlendirilmekte olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!