PS’li Murat Denizli istifa etti.

Güncelleme Tarihi:

PS’li Murat Denizli istifa etti.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2006 00:00

Belçika’da yapılan yerel seçimlerden sonra ilk fireyi PS (Parti Sosyalist) verdi. PS’nin Brüksel Schaerbeek Belediye Meclisi üyesi Murat Denizli, baskılara dayanamayarak istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Belzika’da 8 Ekim 2006 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Brüksel Schaerbeek Belediye Meclisi Üyeliği için PS’den (Parti Sosyalist) aday olan ve 815 oy alarak meclise girmeyi başaran Murat Denizli, meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifasını doğrulayan genç belediye meclisi üyesi Murat Denizli, belli bir kesimin \"Ülkücü, Bozkurt\" diyerek üzerine saldırdığını belirterek, istifa gerekçesini şöyle açıkladı:

\"Bu saldırılar özel hayatıma kadar yöneldi. Ne vatanseverliğim kaldı, ne de yakın aile bireylerimin özel hayatı. Bunları bir yere kadar göğüsledim. Ancak bu saldırıların boyutu daha da değişti. Polis evimi, işyerimi basmaya başladı. Bu baskınlar bayramda da devam etti. Böyle bilinçli saldırılar karşısında PS Brüksel Bölge Başkanı ve Molenbeek Belediye Başkanı Phillippe Moreau ile görüştük. Bu görüşmede Brüksel Merkez Belediye Meclis Üyesi Şevket Temiz de bulundu.

Kendisine ’belediye meclisi üyeliğinden’ istifa gerekçelerimi anlattım. Bana ’İstifa etme. Seninleyiz’ diye destek verdi. Ama kararım kesin. Parti üyeliğinden istifa etmedim. Sadece belediye meclis üyeliğinden istifa ettim. Bana oy veren seçmenlerime çok teşekkür ediyorum. Siyaset uzlaşma sanatı ve zeminidir. Partime, şahsıma ve aileme daha fazla zarar vermemek için bu yolu tercih ettim.\"

PS’nin Brüksel Schaerbeek’te belediye meclis üyeliğine seçilen Türk kökenli Emin Özkara, Derya Alıç, İbrahim Dönmez ve Tülay Nalbant’ın da Denizli’nin istifasının şaşkınlığını yaşadıkları belirtildi.

Yusuf CİNAL / BRÜKSEL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!