Prizrenli kadınlardan 8 Mart sergisi

Güncelleme Tarihi:

Prizrenli kadınlardan 8 Mart sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 12:38

Orkide Prizren Kadınlar Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açılan ‘Hünerli Eller-Boncuk Dokuma Takı Sergisi’ne Prizrenli hanımlar yoğun katılım sağladı. Prizren’deki Sanat ve Kültür Merkezi’ndeki sergiye Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekilleri Fidan Brina Jilta ile Enis Kervan, T.C Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’ndan KFOR temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Haberin Devamı

SERGİNİN açılış töreninde bir konuşma yapan Orkide Prizren Kadınlar Derneği Başkanı Sevgi Kervan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Derneğin kuruluşunun 7’nci yılı münasebetiyle böyle bir sergi düzenleyerek kadınlarla bir araya gelmek istediklerini belirten Kervan, 7 yıl boyunca çok sayıda başarıya imza attıklarını söyledi. Amaçlarının, kadınların gücünü, dayanışmasını ve elde ettikleri başarıları göstermek olduğunu vurgulayan Kervan, “Bu sefer de farklı bir çalışmayla karşınızdayız. Bu sefer hanımlarımız hünerli elleriyle boncuklara can kattılar diyebilirim. Birbirinden çok değerli çalışmalarımız var” dedi. Büyükelçi Angılı ise şunları söyledi: “Bu sergide şunu görebiliyorum, hepiniz tuttuğunu koparan kadınlarsınız. Bu sergi, ileride daha büyük ve daha farklı sesler getirir. Başka sergilerin, başka etkinliklerin habercisi durumunda. Büyükelçilik olarak, Prizren Başkonsolosluğu olarak bizler her türlü destekle yanınızda olacağız.”

Haberin Devamı

Prizrenli kadınlardan 8 Mart sergisi

‘ELLERİNİZE SAĞLIK’
Gecede bir konuşma yapan KDTP milletvekili Fidan Brina Jilta da tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Dernek üyelerinin bu sergide geçmişle şimdiki zamanı harmanladıklarını belirten Jilta, “Kadınlarımız nereye dokunsalar, güzel işler ortaya çıkarıyor. Bu sergi de bunun ispatıdır. Hepinizin ellerine sağlık. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından davetliler tek tek sergide yer alan eserleri inceledi. Gece, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Prizrenli kadınlardan 8 Mart sergisi

BAKMADAN GEÇME!