Potada milli mesai başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Potada milli mesai başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 09:29

A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerinin hazırlıklarına yarın İtalya'nın Bormio kentinde başlayacak.

Haberin Devamı

İstanbul Polat Renaissance Otel'de bu akşam bir araya gelecek '12 Dev Adam', yarın sabah İtalya'ya gidecek ve hazırlıklarını 20 Temmuz Cuma gününe kadar Bormio kentinde sürdürecek.

İtalya'da kondisyon ağırlıklı bir kamp dönemi geçirecek milliler, 21 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'a dönecek ve 23 Temmuz Pazartesi günü de Sofya Turnuvası'na katılmak için Bulgaristan'a gidecek.

Bulgaristan'daki turnuvada ev sahibi ülkenin yanı sıra, Polonya ve Ukrayna ile karşı karşıya gelecek ay-yıldızlı ekip, 27 Temmuz'da İstanbul'a dönecek. Buradaki kamp çalışmaların ardından 2 Ağustos'ta başlayacak Adidas İstanbul Cup'a katılacak milli takım, turnuvada Almanya, Finlandiya ve İran ile karşı karşıya gelecek.

İstanbul'daki turnuvanın ardından Belgrad Turnuvası'na katılmak için 7 Ağustos'ta Sırbistan'a hareket edecek 12 Dev Adam, buradaki organizasyonda da Macaristan, Sırbistan ve Slovenya ile karşılaşacak.

A Milli Takım, elemeler öncesi son hazırlık turnuvasını Almanya'da oynayacak. Almanya'nın ev sahipliğinde 11 Ağustos'ta başlayacak Süper Cup'ta, bu ülkenin yanı sıra Finlandiya ve Polonya ile karşılaşacak milliler, böylece hazırlık maçlarını tamamlayacak.

Süper Cup'ın ardından 13 Ağustos'ta İstanbul'a gelecek milliler, 16 Ağustos'ta hazırlıklarını tamamlayıp, elemelerdeki ilk maçını oynamak üzere Ankara'ya hareket edecek.

Eleme grubu maç programı

A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk maçını 18 Ağustos'ta Belarus ile yapacak.

Millilerin elemelerdeki maç programı şöyle:
18 Ağustos: Türkiye-Belarus
21 Ağustos: İtalya-Türkiye
24 Ağustos: Türkiye-Portekiz
27 Ağustos: Çek Cumhuriyeti-Türkiye
2 Eylül: Belarus-Türkiye
5 Eylül: Türkiye-İtalya
8 Eylül: Portekiz-Türkiye
11 Eylül: Türkiye-Çek Cumhuriyeti

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası, Slovenya'nın ev sahipliğinde, 4-22 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.

Aday kadro

2013 Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın 19 kişilik aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Cenk Akyol, Doğuş Balbay, Dusan Cantekin, Osman Gökhan Şirin, Sinan Güler, İbrahim Yıldırım, İzzet Türkyılmaz, Barış Hersek, Serhat Çetin, Emir Preldzic, Ender Arslan, Furkan Aldemir, Göksenin Köksal, Sertaç Şanlı, Can Maksim Mutaf, Birkan Batuk, İlkan Karaman, Semih Erden, Enes Kanter.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!