Portekiz Dışişleri Bakanı, Türkiye'ye geliyor...

Güncelleme Tarihi:

Portekiz Dışişleri Bakanı, Türkiyeye geliyor...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 13:26

Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyecek.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Portekiz Dışişleri Bakanı Portas'ın 2-4 Nisan tarihlerinde Türkiye'de bulunacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Portas ile yarın Ankara'da bir araya gelecek.
Görüşmelerde Türkiye-Portekiz ikili ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci, Kıbrıs konusu ile güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması öngörülüyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Portas'ın ziyaretinin Türkiye-Portekiz ikili ilişkilerinin her alanda giderek derinleşip gelişmesine ve önümüzdeki dönemde daha da ileriye götürülmesine önemli katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir" denildi.

Portas'ın, ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmesi ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmesi planlanıyor.

Konuk bakanın ayrıca Çarşamba günü İstanbul'da Kalkınma Bakanı Cevdet Yıldırım ile görüşmesi ve iş çevreleriyle temaslarda bulunması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!