Polonya, Slovakya sınırındaki kontrollerin süresini uzattı

Güncelleme Tarihi:

Polonya, Slovakya sınırındaki kontrollerin süresini uzattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2023 16:35

Polonya hükümeti, düzensiz göçmen akını nedeniyle Slovakya ile olan sınır kapılarında geçtiğimiz ekim ayında başlatılan kontrollerin yeni yıla kadar uzatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Polonya hükümeti, sınır kontrollerine yönelik süreyi uzattı. Polonya İçişleri ve İdari Yönetim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, devlet sınırının Polonya-Slovakya kısmında kontroller yapılması ihtiyacını haklı çıkaracak bileşenlerin halen mevcut olduğu belirtilerek, 4 Aralık 2023 tarihinde sona erecek geçici sınır kontrollerinin 2 Ocak 2024’e uzatılmasının kararlaştırıldığı duyuruldu. Bakanlık tarafından Slovakya, Çekya, Avusturya, Almanya ve Avrupa Komisyonu’nun da bilgilendirildiği açıklandı.
Polonya, Slovakya’dan ülkeye yasa dışı giriş yapan düzensiz göçmen sayısının geçen yıla oranla 100 bin arttığını açıklamıştı. Hükümet bunu gerekçe göstererek, Slovakya ile olan tüm sınır kapılarında 4 Ekim 2023 tarihinden itibaren 10 günlüğüne sınır kontrollerine başlamıştı. Söz konusu kontroller 14 Ekim, 3 Kasım ve 23 Kasım tarihlerinde olmak üzere 3 kere uzatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!