Politikacıların paskalya keyfi

Güncelleme Tarihi:

Politikacıların paskalya keyfi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2006 00:00

Alman ve Avusturya siyasi liderlerinin Paskalya tatilinde hangi ülkeleri tercih ettiği merak konusu oldu.

Haberin Devamı




Kurt Beck
Almanya Başbakanı Angela Merkel eski başbakan Gerhard Schröder gibi İtalya’yı tercih ederken, Yeşiller’in lideri Claudia Roth Türkiye’yi, SPD’nin yeni Genel Başkanı Kurt Beck kendi eyaleti güney Pfalz’da kalmayı tercih etti. CSU Genel Başkanı Avusturya’da kayak yaparken, Bavyera İçişleri Bakanı Beckstein ise Kanarya adalarına gitti.

Uzun kış mevsimi ve yoğun iş trafiğinden yorgun düşen politikacıların imdadına Paskalya tatili yetişti. Alman ve Avusturya siyasi liderleri tatillerini nerede geçiriyor sorusu merak konusu oldu.
Almanya Başbakanı Merkel, eski başbakan Gerhard Schröder gibi İtalya’da tatil yapmayı tercih etti.

Merkel Paskalya tatili için eski başbakan Schröder’in tatil yaptığı Positano’dan 60 km uzaktaki yeşilliği ve doğal güzelliğiyle ünlü İschia Adası´na gitti. Başbakan Merkel boynuna bağladığı kazak, altında kısa kollu bir bluz ve paçaları kısa pantolonla İşia Adası´nın balıkçı köylerinde dolaşırken resmen tatil havasına girdi.

Kocası Joachim Sauer ile birlikte tatil yapan Başbakan Merkel adanın güzel balıkçı köylerinden Sant Angelo Köyü´ndeki Afrodit Kaplıcası´nda inzivaya çekildi.

Bir hafta boyunca adada dinlenecek olan Başbakan Merkel’i gelecek haftanın ortasından itibaren yine yoğun bir iş trafiği bekliyor. Merkel gelecek hafta İspanya ve İsveç Başbakanlarını ağırlayacak, 23 Nisan’da Hannover fuarının açılışını yapacak, 26 ve 27 Nisan’da da Rusya’ya resmi ziyarette bulunacak.

Beck memleketinde kaldı, Stoiber Avusturya´da, Berkstein Tenerifa

SPD’nin yeni Genel Başkanı Kurt Beck ise kendi memleketi Güney Pfalz’daki Steinfeld’te kalmayı tercih etti. Beck, burada bol bol gezinti yaparak stres atmaya çalışırken, İtalya’daki Başbakan Merkel’le de cep telefonuyla bağlantı içinde olacak.

Beck’in paskalya tatilini hem gezinti yaparak geçireceği hem de sağlık reformu üzerine çalışma yapacağı, bu nedenle zaman zaman Başbakan Merkel’le telefon görüşmesi yapacağı bildirildi. İki liderin telefon numaralarını kaydettiği belirtildi. Paskalya tatilinden sonra ise iki lider bir görüşme yapacak.

CSU lideri ve Bavyera Eyalet Başbakanı Edmund Stoiber ise önce Avusturya’da kayak yaptıktan sonra Paskalya tatilinin büyük bölümünü evinde ailesiyle birlikte geçirecek. Stoiber Pazartesi günü Münih’te Frauenkirche’de bir konser izleyecek.

CSU’nun ağır toplarından Bavyera İçişleri Bakanı Beckstein ise bu Paskalya tatilinde istisna olarak Türkiye’ye gitmedi. Beckstein İspanya’nın Kanarya Adaları´nda Tenerifa’da bir hafta tatil yapacak.

Roth Türkiye´ye geliyor, Steinmeier Güney Tirol´de

Yeşiller’in lideri Claudia Roth ise Paskalya tatili için yine Türkiye’yi tercih etti. Roth, Bodrum’da kendi evinde Paskalya tatilini geçirecek ve Başbakan Erdoğan’la da bir görüşme yapacak.

Görevi dolayısıyla hep geziler yapan Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier (SPD) ise Paskalya tatilinde Güney Tirol’a gitti. Maliye Bakanı Peer Steinbrück (SPD), Savunma Bakanı Franz Josef Jung (CDU) Paskalya tatilini evlerinde geçirecek.

Celal ÖZCAN / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!