Polislerden üniforma tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Polislerden üniforma tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 16:47

Almanya’nın Bavyera Polis Teşkilatı’nda görevli polislere, üniformalarının çok geç teslim edilmesine dikkati çeken Alman Polis Sendikası, çektiği video ile gündem oldu. Bir kadın ve bir erkek tiyatro oyuncusunun rol aldığı kısa videoda polisler pantolonsuz bir şekilde göreve çıkıyor.

Haberin Devamı

BAVYERA Polis Sendikası Bölge Başkanı Jürgen Köhnlein, bu durumun polis memurları için hiç de gülünecek bir durum olmadığını belirterek, “Öyle bir noktaya geldik ki, meslektaşlarımız artık düzgün bir üniforma ile görev yapamaz hale geldi” diye eleştirdi. Sendikaya göre, pantolon, ceket ve kep gibi 21 üniforma ürünü şu anda sadece birkaç aylık bekleme süreleriyle temin edilebiliyor. Bunun nedeni ise üreticilerin kalifiye iş gücü ve malzeme sıkıntısı çekmesi. Alman Polis Sendikası, sorunun koronavirüs krizinden beri yaşandığını, Ukrayna’daki savaş nedeniyle daha da kötüleştiğini açıkladı. Köhnlein, memurların yaratıcı çözümlere başvurduklarını, sökülen veya çok eskiyen yerlerini dikerek üniformalarını kullanmaya devam ettiklerini belirtti. Ancak sendika bunun kalıcı bir çözüm olamayacağı uyarısında bulunurken, en çok da tam bir üniforma almamış olan yeni polis memurları için zor bir durum olduğuna dikkati çekti.

Polislerden üniforma tepkisi
BAKANLIK SORUNU KABULLENİYOR
Alman Polis Sendikası, Bavyera İçişleri Bakanlığı’nı üniforma sıkıntısını sadece idare etmekle ve sürekli geçiştirmeye çalışmakla da suçluyor. Başkan Köhnlein, polisin bir noktada gerçekten pantolonlarına kadar soyunmak zorunda kalmaması için hızlı bir çözüm beklediklerini söyledi. İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü ise “Üniforma tedarikinde yaşanan darboğazlar bizim için büyük bir sıkıntı” diyerek sorunu kabullendi. Bakanlık, orta vadede Bavyera Polisi’nin üniforma tedarikini yine kendisinin üstlenmek istediğini duyurdu. Polis için uygun bir lojistik merkezinin Hof kentinde yaklaşık 2030 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Bavyera Polisi en erken 2027 yılında kendi üniformalarını tedarik etmeye başlayabilecek.

BAKMADAN GEÇME!