Polisin yabancı düşmanı konuşmaları kameraya takıldı

Güncelleme Tarihi:

Polisin yabancı düşmanı konuşmaları kameraya takıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2022 12:11

Berlin’de bir polisin Suriyeli aileye yönelik sert tutumu ve yabancı düşmanlığı içeren ifadeleri tepki çekti. Olay, polisin aileye yönelik tutumuyla ilgili görüntülerin sosyal medyaya yansımasıyla ortaya çıktı. İki polis memuru çocuklarının gözü önünde 30 yaşındaki babayı yere yatırıp kelepçelerken, karısına da “Burası benim memleketim sen misafirsin” dediği kameralara görüldü.

Haberin Devamı

OLAY, geçen hafta Berlin’in Wedding ilçesinde meydana geldi. İki polis memuru, ‘tehdit’ şikâyeti nedeniyle Suriyeli bir kadınla görüşmek üzere evine gitti. Bu sırada hileli menfaat temin etme suçundan 750 Euro para cezasına çarptırılan ve ödemediği için hakkında tutuklama kararı bulunan kocasını tutuklamak istedi. Polis, 30 yaşındaki adamı direndiği için yere yatırarak kelepçe taktı. Bu sırada ise 28 yaşındaki kadın eşini kurtarmaya çalıştı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, küçük bir çocuğun ise babası kelepçelenirken ağlayarak yataktan indiği, diğer polisin de adamı kelepçeledikten sonra kadına dönerek “Bana bir daha dokunma” diye bağırdığı görülüyor. Elinde para tutan kadın ise kocasına neden şiddet uyguladıklarını sorarken, “Burası benim evim. Evimden çıkın” diyor. O sırada polis memuru ise “Burası da benim memleketim, sen misafirsin” diyerek kadını tersliyor. Kadının itirazları üzerine polis memuru, “Bana bağırma seni hapse atarım” diye bağırıyor.

Polisin yabancı düşmanı konuşmaları kameraya takıldı

Sol Parti milletvekili Ferat Koçak

Haberin Devamı

KOÇAK: ‘CEZASIZ KALMAMALI’
Olay sosyal medyada yayınlandıktan sonra büyük tepki çekti. Berlin Eyalet Parlamentosu Sol Parti milletvekili Ferat Koçak, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı ve polisin tutumunu sert bir dille eleştirdi. Polislerin tutumunun kabul edilemeyeceğini belirten Koçak, kurumsal ırkçılığa dikkati çekti. Koçak, “Uzun süredir polis bünyesindeki yabancı karşıtı ve ırkçı davranışları gündeme getiriyorum. Bu olayda da polisin yabancı düşmanı konuşmaları tesadüf eseri cep telefonu kamerasıyla tespit edildi. Olayın üzerine gidilmesi ve cezasız kalmaması gerekir” dedi.

Polisin yabancı düşmanı konuşmaları kameraya takıldı
‘AYRIMCI DAVRANIŞA KARŞIYIZ’
Berlin Polisi’nden yapılan açıklamada, “Eyalet Kriminal Dairesi Soruşturma Birimi, operasyon sırasında bir Berlin polisi tarafından sarf edildiği iddia edilen yabancı düşmanı hakaretler şüphesiyle soruşturmalar yürütüyor. Ayrıca, eşinin operasyon sırasında bir Berlin Polisi tarafından yabancı düşmanı hakaretlere maruz kaldığını belirtmiş ve bu duruma ilişkin bir video göstermiştir. Merkez Polis Departmanı derhal olaya müdahil olmuş ve soruşturmayı devralmıştır. Bu soruşturmalar devam etmektedir” denildi. Suriyeli çiftin olay sonrası karakola giderek şikâyette bulunduğu belirtildi. Berlin Polisi, olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise “Her türlü ayrımcı ve insanlık dışı davranışa karşıyız. Meslektaşımıza karşı soruşturma yürütülmektedir. Geçici olarak masa başı görevine alınmıştır” denildi.
Polisin yabancı düşmanı konuşmaları kameraya takıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!