Polise taşlı saldırı: 14 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Polise taşlı saldırı: 14 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 16:12

Almanya'nın Hameln şehrinde soygunla suçlanan bir şüpheli, bölge mahkemesinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Ölen kişinin yakınları ile polis arasında yaşanan arbedede 14 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hameln şehrinde soygunla suçlanan bir kişinin mahkeme binasının penceresinden düşerek öldüğü, hastaneyi basmak isteyen öfkeli yakınlarının ise polisle çatıştığı belirtildi.

ÇEŞİTLİ EYALETLERDEN GELDİLER
Hameln Bölge Mahkemesi'nin penceresinden düşüp ağır yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bunun üzerine ölen kişinin düştüğüne inanmayıp, itildiğini iddia eden 30 kişi, hastaneyi basmaya kalktı. Öfkesi dinmeyen kalabalık, müdahale eden polise kaldırım taşları ve biber gazı ile saldırdı. Çıkan arbedede 14 memurun yaralandığı kaydedildi.

Polis sözcüsü Jens Petersen, "Kimisi çeşitli eyaletlerden gelen 30'a yakın aile ferdi hastanenin önünde toplanarak kaldırımdan söktükleri taşlarla ve biber gazıyla emniyet için orada bulunan polislere saldırdı" dedi.

Hastane tarafından yapılan açıklamada hastanenin giriş kapısı ve pencerelerin kırıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

KAÇMAK İSTERKEN DÜŞTÜ
Olayla ilgili açıklama yapan Hannover Savcılığı, petrol ofisini soymakla suçlanan şüphelinin kaçmak isterken mahkeme binasının 7. katından düştüğünü belirtti. Görgü tanıkların ifadesine dayanan savcı Oliver Eisenhauer, 26 yaşındaki şüphelinin avukatıyla konuştuğu sırada pencereye koşup, oradan tırmanarak kaçmaya çalıştığını, ancak tutunamayıp düştüğünü kaydetti.

Savcılığın açıklamasını kabul etmeyen yakınlar ise genç adamın pencereden itildiğini öne sürdü.

HAMELN ŞOKTA
Kaymakam Tjark Bartels, 14 polisin yaralandığı olayı "trajedi" olarak nitelendirdi ve "sınırsız şiddete" maruz kalındığını ifade etti. Belediye sözcüsü Thomas Wahmes ise Hameln şehrin hala şokta olduğunu söyledi.

Polis, genç adamın kuşkulu ölümünü araştırmak için çalışma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!