Polis skandalına ‘abartılı dedikodu’ diyen Beuth’un istifası istendi

Güncelleme Tarihi:

Polis skandalına ‘abartılı dedikodu’ diyen Beuth’un istifası istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2021 11:02

Hessen eyaletinde özel tim görevlisi aşırı sağcı polis skandalının bilinenden çok daha büyük boyutlarda olduğunun ortaya çıkması üzerine Eyalet İçişleri Bakanı’nın istifası istendi.

Haberin Devamı

MUHALEFET partileri SPD ile Sol Parti’nin istifa talebine FDP de destek verdi. Sol Parti Eyalet Teşkilatı Başkanı Janine Wissler, İçişleri Bakanı Peter Beuth’un artık bakan olarak görevini yapamayacağını belirterek derhal görevi bırakması gerektiğini söyledi.

BASİTE İNDİRGİYOR
Sol Parti Başkanı Wissler, CDU’lu İçişleri Bakanı Beuth’un artık olayı aydınlatmasının mümkün olmadığını vurguladı. Wissler, emniyet teşkilatının aşırı sağcı polisler konusunda yönetim zaafı bulunduğuna da dikkat çekti. Bakan Beuth’un skandalı münferit ve abartılı dedikodu olarak tanımlayarak olayı basite indirgediğini belirten Wissler, “Üniforma taşıyan aşırı sağcılar güvenlik riski taşımaktadır” dedi. FDP İçişleri Politika Sözcüsü Stefan Müller de Beuth’un artık bakanlığını yapmasının sorgulanması gerektiğine işaret etti. SPD Meclis Grubu Genel Sekreteri Günter Rudolph, bakanı istifaya davet etti. Rudolph, Bakan Beuth’un 7 yıldır görevde olduğunu ve siyasi sorumluluk taşıdığını ifade etti.

Polis skandalına ‘abartılı dedikodu’ diyen Beuth’un istifası istendi
SKANDAL MÜNFERİTMİŞ!
İçişleri Bakanı Peter Beuth ise muhalefetin istifa talebine olumsuz yanıt verdi. Beuth, sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini kaydederken, emniyet teşkilatındaki aşırı sağcı polislerin münferit olduğunu yineledi. Beuth, oluşturulan uzmanlar komisyonunun dört hafta içinde konuyla ilgili araştırmasını tamamlayıp raporunu sunacağını söyledi.

Haberin Devamı

HANAU’DA GÖREVLİYMİŞ
Önceki günlerde aşırı sağ ile bağlantıları nedeniyle görevden uzaklaştırılan 13 polisin, 9 göçmenin öldürüldüğü gece Hanau’da görevli oldukları ortaya çıkmıştı. Ayrıca aşırı sağcı ve ırkçı chat grubunda yer alan polislerin bayisinin 49 olduğu tespit edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!