Polis şiddeti derbiye gölge düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Polis şiddeti derbiye gölge düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2022 11:30

Bundesliga İkinci Ligi’nde Hamburg ile St. Pauli sırasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylara müdahale eden polisin sert tutumu derbiye gölge düşürdü. Görgü tanıkları tarafından cep telefonuyla kaydedilen video görüntüleri sosyal medyada kısa zaman yayılınca polise tepkiler büyüdü.

Haberin Devamı

Polis şiddeti derbiye gölge düşürdü
OLAY, İkinci Lig’de mücadele eden Hamburg ile St.Pauli takımları arasında oynanan derbide yaşandı. Maç, St. Pauli’nin sahasında oynandı. Yaklaşık 3 bin 500 Hamburg taraftarı takımlarını desteklemek için maçın oynanacağı Altona semtine geldi. Her yıl olduğu gibi yine yüzlerce polis de iki taraftar grubu arasında kavga çıkmaması için maçın oynanacağı stadın çevresinde tedbir aldı. Ancak polisin verdiği bilgiye göre yaklaşık 150-200 civarında St. Pauli taraftarı Hamburg taraftarlarının üzerine yürümeye çalıştı. Ancak yürüyüşü engellemek isteyen polisin, St. Pauli taraftarlarına sert müdahale ettiği görüldü. Çevredekiler tarafından çekilen görüntülerde, siyah üniformalı bazı polislerin yüz üstü yere yatırdıkları taraftarların ensesine ve sırtına dizleriyle bastıkları, tüm ağırlıklarını kullandıkları görüldü. Bazı polislerin ise etkisiz hale getirdikleri yere yatırılan taraftarların karnına ve kafasına defalarca sert yumruklarla vurdukları gözlendi.
Polis şiddeti derbiye gölge düşürdü
ACIMASIZ YÖNTEMLER
Karşılaşma St. Pauli’nin 3-0’lık galibiyetiyle sona ererken, polisin uyguladığı şiddet büyük tepki çekti. St. Pauli futbol kulübü, polisin orantısız güç kullanıldığını belirterek, olayın soruşturulmasını istedi. Kulüp yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, bu tür acımasız yöntemlerin kullanılmasının ‘orantısız güç kullanma sorununu’ gündeme getirdiğine dikkat çekti. St. Pauli taraftar grubu ‘Magischer FC’ ise açık bir şekilde olayın polis şiddeti olduğunu açıkladı. ‘Magischer FC’ tarafından yapılan açıklamada, “Almanya’da bir futbol taraftarı olarak fiziksel sağlığınızın sizi koruması gerekenler tarafından her an kasıtlı olarak tehlikeye atılmasını beklemelisiniz” denildi.
Polis şiddeti derbiye gölge düşürdü
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
NDR Hamburg gazetesi, sosyal medyada milyonlarca kez izlenen videodaki polis memuru hakkında bir taraftarı dövdüğü için suç duyurusunda bulunulduğunu ve ceza davası açıldığını yazdı. Hamburg Polis Sözcüsü Sandra Levgrun olaylarla ilgili olarak “Bu videolar hiç hoş görünmüyor. Ama hiçbir meslektaşım bunu eğlenmek için yapmaz” dedi ve bunun St Pauli taraftarları tarafından ‘hedeflenmiş bir eylem’ olduğunu söyledi. Polisin müdahalesinin Hamburg taraftarlarının kitlesel bir saldırıya uğramasını engellediği belirtilirken, St. Pauli taraftarlarından birkaç görgü tanığının ifadesi polis raporuna şüphe düşürdü. St. Pauli taraftarları polisin çok agresif davrandığını kaydederken, olayda bazı küçük grupların çembere alındığını iddia etti. Polisin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise orantısız güç konusunun incelendiğini duyuruldu. Bazı St. Pauli taraftarları hafta sonu gözaltına alındı. Maç öncesi ve sonrası yaklaşık 1450 polis görev aldı.
Polis şiddeti derbiye gölge düşürdü

BAKMADAN GEÇME!