Polis, seçmenler için caddeyi kapattı

Güncelleme Tarihi:

Polis, seçmenler için caddeyi kapattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 10:44

Yurt dışında hafta için azalan seçmenin sandığa ilgisi, cumartesi günü yeniden arttı ve pazar günü zirve yaptı. Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda’da seçim sandıklarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bayram tatili ve hafta sonunun da etkisiyle özellikle Türklerin yoğun yaşadığı KRV Eyaleti’nde Düsseldorf ve Köln Başkonsoloslukları önünde uzun kuyruklar oluştu. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, pazar günü olması nedeniyle uzun seçim kuyrukları meydana geldiğini ancak hafta içinde vatandaşların oylarını hızlı şekilde kullanabildiğini söyledi. Gürel, Düsseldorf Başkonsolosluğunda bugüne kadar 50 binden fazla kişinin oy kullandığını açıkladı.

Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes de “Köln genelinde 130 bin seçmenimiz var. Bugünkü yoğunluğu da göz önüne alırsak biz yüzde 50 katılım bandını aşacağımızı tahmin ediyoruz” dedi. Pazartesi ve salı günü oy kullanma işlemlerinin devam edeceğini anımsatan Erciyes, akşam saat 21.00’de kuyrukta olunsa dahi son seçmen oy verene kadar sandıkların açık kalacağını kaydetti.
Başkent Berlin’de de sandıklara yoğun ilgi gösterildi. Seçim sandıklarının kurulduğu Berlin Başkonsolosluğunun bahçesinin önünde daha önceki günlere göre daha uzun kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

Polis, seçmenler için caddeyi kapattı

YÜZLERCE METRELİK KUYRUK
Fransa’da, 7 Haziran’da başlayan oy kullanma süreci vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Paris Başkonsolosluğuna yerel saatle 09.00’da oy kullanmaya gelen seçmenler. hafta sonu olması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Başkonsolosluğa çevre kentlerden otobüslerle çok sayıda seçmen geldi. Paris polisi, başkonsolosluğun olduğu caddeyi trafiğe kapattı.
Bir diğer seçim bölgesi Strazburg’da da aşırı yoğunluk nedeniyle yüzlerce metre kuyruk oluştu. Sandıklarda uzun kuyruğu önlemek ve oy verme işlemlerini hızlandırmak amacıyla sandıklara üçüncü bir oy verme kabini eklendi. Böylece oy verme işlemlerinin daha kısa sürmesi ve akışın hızlanması sağlandı.
Lyon ve Marsilya kentlerindeki Türk seçmenler de kiralanan çok amaçlı salonlarda kurulan sandıklarda uzun kuyruklar oluşturdu.
Yaklaşık 330 bin kayıtlı seçmenin olduğu Fransa, Almanya’dan sonra yurt dışında en çok Türk seçmenin bulunduğu ülke konumunda.

Haberin Devamı

Polis, seçmenler için caddeyi kapattı

BU YILKİ KATILIM DAHA YÜKSEK
Hollanda’da Lahey, Amsterdam ve Deventer’deki sandıkların önünde uzun kuyruklar oluştu. Buna rağmen vatandaşlar fazla beklemeden oylarını kullanabildi.
Yaklaşık 250 bin seçmenin bulunduğu Hollanda’da geçen sene üç gün sonunda kullanılan oy sayısı 72 bin iken bu yıl sandıklar kapanmadan 82 bini geçti.
Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, üçüncü günün sonuna doğru geçen seneye kıyasla büyük bir artış olduğu nu söyledi.
Belçika’daki seçmenler de Brüksel’de kurulan sandıkların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sandıkların kurulduğu Brüksel’deki Expo salonuna çevre kentlerden otobüslerle çok sayıda seçmen geldi.

Haberin Devamı

Polis, seçmenler için caddeyi kapattı

Polis, seçmenler için caddeyi kapattı

Polis, seçmenler için caddeyi kapattı

BAKMADAN GEÇME!