Piyanist Utku Asan’dan ‘Kara Toprak’lı final

Güncelleme Tarihi:

Piyanist Utku Asan’dan ‘Kara Toprak’lı final
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 10:41

Türkiye’de ilk resitalini 12 yaşındayken veren piyanist Utku Asan, Frankfurt Müzik ve Performans Sanatları Üniversitesi’ndeki (HfMDK) lisans eğitiminin final konserini Fazıl Say’ın bestesi ‘Kara Toprak’la taçlandırdı.

Haberin Devamı

Piyanist Utku Asan’dan ‘Kara Toprak’lı final
SON yıllarda Frankfurt’ta solist olarak ya da müzisyen arkadaşlarıyla kurduğu gruplar eşliğinde gerçekleştirdiği çok sayıda konserleriyle adından söz ettiren genç piyanist, HfMDK’da 2018’de başladığı eğitimin bitirme sınavı olarak verdiği konserde önce Alman (Beethoven), İtalyan (Scarlatti) ve Rus (Scrjabin) bestecilerin oldukça zor eserlerini icra etti. Daha sonra da geçtiğimiz aylarda vefat eden babası eğitimci yazar Şefik Asan anısına da ‘Kara Toprak’ı çalarak başarılı bir performans gerçekleştirdi. Üniversitenin sınav komisyonu üyelerinin yanı sıra aralarında İstanbul’dan gelen yakın akrabaları, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, HfMDK’da eğitimlerini sürdüren arkadaşları ve Frankfurt’tan müzikseverlerin de izlediği bitirme sınavı konseri ayakta alkışlandı. Komisyonun verdiği bitirme notu da (1.8), konserin müzik otoritelerince de başarılı bulunduğunu gösteriyor.
Piyanist Utku Asan’dan ‘Kara Toprak’lı final
PİYANOYA 7 YAŞINDA BAŞLADI
Asan önümüzdeki eğitim döneminden itibaren aynı üniversitede dünyaca ünlü Rus piyanist Dmitry Ablogin’in öğrencisi olarak yüksek lisansa devam edecek. “Eğitimim devam ederken uluslararası yarışmalara katılmak ve Avrupa genelinde vereceğim konser sayısını artırmak gibi hedeflerim var” diyen Asan, yaşamını özel piyano ve müzik dersleri vererek sürdürüyor. 1999’da İstanbul’da doğan sanatçı piyanoya yedi yaşında başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Konservatuvarı’nda, 2009 yılında Doç. Nurferi Onur ile başladığı konservatuvar eğitimini 2016’ya kadar sürdürdü. Daha sonra Piyanist Prof. Ece Demirci ile piyano virtüözü ve devlet sanatçısı Hüseyin Sermet’ten eğitim aldı. İlk resitalini 2012 yılında Maltepe Üniversitesi’nde, ilk solistlik deneyimini de 13 yaşında MSGSÜ Devlet Konservatuarı Genç Orkestrası ile Robert Kolej’de gerçekleştirdi. İş Sanat ‘Parlayan Yıldızlar’ projesi kapsamında ve Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması’ndan ödülleri olan Asan, Frankfurt’taki lisans eğitimini Almanya bursuyla tamamladı. İlk profesyonel albümünü de öğreninimi sürdürdüğü HfMDK’nın Vassilis Christopoulos yönetimindeki sefoni orkestrası eşliğinde geçtiğimiz yıl çıkaran sanatçı, son olarak geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki depremzedeler yararına Frankfurt’ta iki konser gerçekleştirmişti.
Piyanist Utku Asan’dan ‘Kara Toprak’lı final

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!