Pegidanın uzantısı Legida yine sokaklardaydı

Güncelleme Tarihi:

Pegidanın uzantısı Legida yine sokaklardaydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 08:53

Almanyada kendilerini Avrupalı Yurtseverler Batının İslamlaşmasına Karşı olarak nitelendiren Pegida hareketinde yaşanan istifa krizinin ardından gerçekleşen ilk gösteriye katılanlar beklentilerin altında kaldı.

Haberin Devamı

Leipzig Augustusplatz'ta yapılan Pegidanın uzantısı Legida yürüyüşüne, 15 bin civarında katılım olması beklenirken, ancak 1500 dolayında kişi katıldı.

Pegidanın uzantısı Legida yine sokaklardaydı


Sert konuşmalar yapan göstericilerin, Sachsen Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillichin (CDU) İslam Almanyaya ait değil sözlerini hatırlatarak, aynı görüşleri tekrarladıkları kaydedildi.

Legida karşıtı gruplar ise meydana yakın 9 ayrı yerde yaklaşık 5000 kişiyle Leipzig cesaret gösteriyor sloganıyla karşı gösteri düzenlediler.

Pegidanın uzantısı Legida yine sokaklardaydı


Der Tagesspiegel gazetesinin bildirdiğine göre, hem Legida yandaşları ile karşıt gruplar, hem de sürtüşmeleri engellemeye çalışan polis arasında gergin anlar yaşandı.

Pegida hareketinin kurucusu Lutz Bachmannın Hitler’in saçını ve bıyığını taklit ettiği fotoğrafların ve yabancılara dönük hakaret dolu sözlerinin ortaya çıkması sonrasında istifası, Pegida içerisinde tartışmaların başlamasına neden olmuştu.

Tartışmalar sonucunda ise 4 üst düzey yönetici daha Pegidadan ayrılmıştı. Legida gösterisine katılımın düşük olmasında istifaların etkili olduğu yorumları yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!