Peggy kuyuya mı atıldı

Güncelleme Tarihi:

Peggy kuyuya mı atıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 11:13

12 yıl önce kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knobloch kuyuya mı atıldı? Polis şüpheli bir evin avlusunda bulduğu kuyuda cesedi arıyor.

Haberin Devamı

PEGGY olayı12 yıl önce Almanya’yı derinden sarstı. 9 yaşında kaybolan kız çocuğu köşe bucak arandı. Ne cesedi, ne de ondan bir iz bulunamadı. Kamuoyu aylarca Peggy’nin acı kaderiyle hüzünlendi. Peggy’nin cesedi bulunamadı ama annesi buna rağmen bir mezar yaptırdı.


Polis ise Peggy’nin katil zanlısı olarak engelli Ulvi Kulaç’ı tutukladı. Suçlu bulundu ve
ömür boyu hapis cezasıyla psikiyatriye kapatıldı.

TACİZDEN SUÇLU


Peggy, 12 yıl sonra yeniden Almanya’nın gündemine oturdu. Yeni bir bir ipucu bulan polis iki gündür cesedi bulmak için çok geniş çaplı bir arama başlattı. Polis olayın yaşandığı Lichtenberg kentinde, daha önce iki kız çocuğuna tacizden hapis yatmış olan Robert E.’nin evinin avlusunda dün sabah saat 07.30 kazı çalışmalarına devam etti.


GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan Robert E.’nin evinin avlusunda üstü kapatılmış bir kuyu bulundu. Arka avluda ortaya çıkan kuyunun dehlizlerle kanalizasyon sistemine bağlı olduğu tespit edildi. Kuyuya ulaşmak için döşeme taşları söküldü. Kanalizasyon borularında inceleme yapmak üzere özel kamera sistemleri devreye sokuldu. Kuyudaki su boşaltıldı.
İKİNCİ KAZI

Polis,Peggy’nin cesedini bulmak için şüpheli Robert E.’ye ait olduğu belirtilen başka mekanlarda da arama başlattı. Komşu kentlerden Hirschberg kentindeki bir evde de kazı çalışması yapıldı.

Haberin Devamı

ÜÇ YIL ÖNCE ÇIKMIŞ


Kazılan iki evin sahibi, zanlı 63 yaşındaki Robert E., 2008 yılında 14 ve 15 yaşlarındaki iki kıza ‘cinsel istismarda’ (mehrfach auch schwerer sexuelle Missbrauch) bulunduğu için üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezayı az bulan kurbanların aileleri ve avukatları mahkeme salonunda karara sert tepki göstermişti. Robert E. hakkında savcı 5.5 yıl, kurbanların avukatları ise 10 yıl ceza talep etmişti. Robert E., 2010’da cezaevinden çıktı.

Peggy’nin kaybolduğu dönemde de şüpheli olarak sorgulanan, ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılan Robert E., bu kadar suça rağmen neden sıkı bir kovuşturmaya uğramadığı sorgulanıyor.


Ulvi Kulaç suçlu değilse Geier nasıl hesap verecek

PEGGY’nin katilinin Robert E. veya bir başkası çıkarsa, dönemin polis şefi Wolfgang Geier çok zor durumda kalacak. Geier, Peggy’nin katili diye Ulvi Kulaç’ı yakaladığı için Almanya’nın en başarılı polisi unvanını almış, bunun sonucu seri cinayetleri aydınlatması için Bosporus özel komisyonunun başına getirilmişti. Yıllarca Bosporus başkanlığını yürüten Geier, seri cinayetleri aydınlatmada başarılı olamamış ve bu görevi bırakmıştı.


Müebbete mahkum edilmişti


PEGGY’yi öldürdüğü gerekçesiyle Ulvi Kulaç tutuklanmış, 2004’te ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ulvi’nin suçsuz olduğuna, polisin suçlu ürettiğine inananlar geniş bir kampanya başlatarak, soruşturmanın yıllar sonra yeniden açılmasını sağlamıştı. Türk baba ve Alman annenin oğlu olan Ulvi Kulaç’ın avukatı Michael Euler, davanın yeniden görülmesini hedeflediklerini açıkladı. Euler bunun en erken 2014 ortasında olabileceğini belirtti. Geçmişte kız çocuklarını taciz etmekten suçlu bulunan Ulvi’nin hemen serbest bırakılması beklenmiyor.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!