Peggy davasında kazılar durdu

Güncelleme Tarihi:

Peggy davasında kazılar durdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 11:01

12 yıl öne kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knobloch’un cesedini bulmak üzere başlatılan araştırmalar sona erdi.

Haberin Devamı

Şüpheli Robert E.’nin bahçesinde bulunan kemiklerin kim ait olduğunun tespit edilmesinin zaman alacağı bildirildi.

ALMANYA’nın Nürnbeg kenti yakınlarındaki Lichtenberg kasabasında 12 yıl önce 9 yaşında kaybolan Peggy Knobloch’un cesedini bulmak üzere hafta başından beri sürdürülen çalışmalarda sona gelindi. Aramaların ve kazıların sona erdiğini belirten soruşturma savcısı, şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Robert E.’nin evinde yapılan kazılarda tespit edilen kemiklerin de adli tıpta incelenmeye alındığını söyledi.



KENDİSİ DE DÜŞMÜŞ OLABİLİR


Söz konusu kemik parçalarının foseptik çukuruna benzer bir yerde bulunduğuna dikkati çeken savcılık, buranın Peggy’nin kaybolduğu tarihlerde açıkta olduğunu, fakat daha sonraları üzerinin kapatılmış olduğunu belirtti. Kemiklerin söz konusu çukura nasıl ulaştığının henüz bilinmediğini vurgulayan Başsavcı Ernst Schmalz, “Bu konuda bir çok olasılık var. Foseptikte halen su akışı mevcut, eğer varsa diğer kemikler akışa kapılmış olabilir. Diğer yandan kemiklerin Peggy’e ait olduğu ortaya çıksa bile bu otomatikman yeni bir failin bulunduğu anlamına gelmez. Burada da ‘Peggy’nin oynarken düşmüş olabileceği’ tezine kadar çeşitli varsayımlarda bulunmak mümkün” şeklinde konuştu.
Ali MERCİMEK / MÜNİH


Peggy’ningömleği nerde


ERDAL Kulaç ile avukatı Michael Euler, adaletin geç de olsa yerini bulması için olayın bir an evvel aydınlığa kavuşturulmasını istedi. Euler, 12 yıl önce polisin şüpheli Robert E.’nin evinin bodrumunda yaptığı aramada Peggy’nin DNA izlerini taşıyan bir gömlek bulmasına rağmen olayın üzerine gitmediğini ve bunun kafalarda önemli soru işaretleri yarattığını söyledi. Erdal Kulaç, oğlunun hiçbir delil olmadan katil gibi gösterilip cezaya çarptırılmasını içine sindiremiyor:

AKRABASI İKİ KIZA TACİZ


“Peggy’nin kaybolduğu gün Robert E.’nin evine girdiğini söyleyenler var. Robert E. 2007’de kendi akrabası iki kıza tacizden hapse mahkum oldu. Mahkemede ‘Elim yanlışlıkla aşağıya kaydı’ demiş. Polis, aynı yıl evinde yaptığı aramada Peggy’nin gömleğini bulduğu halde neden üzerine gitmedi. Bizimle ilgili en ufak bir ipucu yok. Arabamda, evimde, aramadıkları yer kalmadı. Polis gerçeği bulamayınca, bu oğlan nasıl olsa özürlü, suçu üzerine atalım kapanıp gitsin mantığından hareket etti.”

Hüseyin ERDEM / LİCHTENBERG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!