Pedofili skandalında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Pedofili skandalında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 15:16

İngiltere’de bir genel ev patroniçesinin 1990’lı yıllarda eski başbakan Sir Edward Heath’in bir pedofil olduğunu basına açıklama tehdidinde bulunarak yargılanmaktan kurtulduğu yönündeki iddialar hem söz konusu kadın hem de davadan sorumlu olan dedektifler tarafından yalanlandı.

Haberin Devamı

Geçmişte genelev işletmecisi olarak çalışan ve bir çok kez bu suçtan hüküm giymiş olan Filipinli Myra Ling-Ling Forde, kendisi ile ilgili iddiaların İngiliz basınında geniş yer bulmasından sonra yaptığı ilk basın açıklamasında “Ben Başbakan Heath’in herhangi bir suç işlediğinden haberdar değilim” dedi.

Heath’in repütasyonunu korumak için Myra Ling-Ling Forde’ya yönelik davayı düşürdüğü iddia edilen dedektifler de İngiliz basınına konuşarak daha önce bir çok kez hüküm giyen bu kadına karşı olan davanın bir keresinde düşürülmesini talep etmelerinin tek nedeninin “O noktada ellerinde yeterince kanıt bulunmaması olduğunu” söyledi.

Bu iddiaların geri çekilmesi özellikle Muhafazakar Parti’ye yakın gazeteler tarafından “Sir Edward Heath’in yargısız infaz edildiği” ile iglili iddialarda bulunmasına neden oldu.

Geçen hafta ismini basına açıklamayan bir erkek 1961 yılında henüz 12 yaşındayken Edward Heath’in kendisine tecavüz ettiğini söylemişti. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında daha bir çok kişi polise başvurarak çocukken 2005 yılında 89 yaşında hayata veda eden başbakanın tecavüzüne uğradıklarını iddia etmişti. İddialar sonucu İngiltere genelinde 5 polis teşkilatı eski başbakanla ilgili soruşturmalar başlatmıştı.

Konuyla ilgili soruşturma Myra Ling-Ling Forde’un olayla ilgisini yalanlamasına rağmen tüm hızıyla devam ediyor.

Pedofili skandalında yeni gelişme
İngiltere’de eski başbakana pedofili suçlaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!