Pedalla zirveye

Güncelleme Tarihi:

Pedalla zirveye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 11:50

Organ bağışına farklılık yaratmak amacıyla, Hayata Dönüşüm Yolunda Pedalla Avrupa Zirvelerine projesini gerçekleştirmek için 29 Temmuz’da İstanbul Sultan Ahmet’ten yola çıkan İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü sporcuları, Sırbistan’ın Markovaç kentine ulaştı.

Haberin Devamı

Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, İtalya ve İsviçre olmak üzere 2 bin 500 km pedal basacak olan dört bisikletçi, ilk 896 km’yi başarıyla tamamlamanın sevincini, Hürriyet'in Sırbistan’daki Hizmet İstasyonu Stari Harst’ta verdiği mola ile kutladı.

Adnan Öztaş'ın (52) liderliğindeki ekipte yer alan bisikletçilerden Yavuz Doğan (48), Yusuf Genç (52) ve Ahmet Kırcalı (52), “Organ bağışla cana can kat” ve "Yaşamakta güzel, yaşatmakta” sloganlarıyla yola çıktıklarına vurgu yaparak,

“Yaklaşık on gündür yoldayız. Hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Zirve tırmanışlarımızda bugüne kadar Yunanistan’ın Olympos ve Bulgaristan’ın Musela dağlarına tırmandık. Bundan sonra ki hedefimiz de Slovenya’nın Triglav, İtalya’nın Bernina Alpleri, Fransa’nın Mont Blanc, İsviçre’nin Matterhorn ve Bernesa Alpleri’ndeki Eiger, Mönch ve Jungfrau dağları var. Şu ana kadar her şey çok güzel gidiyor” dediler.

Mujgan Öztaş, Dürdane Seringeç, Ali Ekber Güneş ve Kağan Kiriş'in de yardımcı olarak yer aldığı ekip de, tek sorun aşırı yorgunluk ve sıcak hava.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!