Pazarda oy istedi

Güncelleme Tarihi:

Pazarda oy istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 12:49

NRW Eyaleti'nde yapılacak parlamento seçimi nedeniyle Sol Parti milletvekili adayı Özlem Alev Demirel de sokağa çıkarak seçmenlerden oy istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde 13 Mayıs'ta yapılacak Eyalet Parlamentosu Seçimleri öncesinde adaylar çalışmalarına hız verdi. Sol Parti eyalet listesinde 9. sıradan aday Özlem Alev Demirel, Köln'de Mülheim pazarı yakınında stant kurarak seçmenlerden oy istedi. Aynı zamanda Köln Mülheim Bölgesi'nden doğrudan aday olan Demirel, el ilanları dağıtarak ve seçmenlerle yüz yüze görüşüp Sol Parti'nin icraatlarını anlattı.

Bilinçli oy kullanılmalı
Geçtiğimiz dönem NRW Parlamentosu'nda milletvekilliği yapan Sol Partili Özlem Alev Demirel şunları söyledi:

“NRW Almanya'nın en büyük eyaleti. Bu yüzden buradaki eyalet parlamentosu seçimleri federal düzeyde önem taşıyor. Eyaletimizdeki seçimin sonuçları gelecek yıl yapılacak federal parlamento seçimlerine ışık tutacak. Herkesi sosyal adalet, barış ve eşitlik için bilinçli oy kullanmaya çağırıyorum."

Zenginden daha fazla vergi
"Ben hem doğrudan hem de liste üzerinden adayım. İyi bir sıradayım. Partim yüzde 5 barajını aşarsa tekrar meclise gireceğim. İkinci oyların Sol Parti için kullanılması beni meclise taşıyacak. NRW'nin neresinde olursa olsun Sol Parti için kullanılan her oy bana verilmiş sayılır. Biz Sol Parti olarak eğitimde göçmen ve işçi çocuklarına daha fazla şans verilmesini istiyoruz. Bunun için, 'elemeci eğitim sistemine hayır' diyoruz. Ücretsiz kreş hakkını savunuyoruz. Ayrıca yıllardır emekçilerin geliri düştü ve insanlar daha fazla yoksullaştı. Zengin ile yoksul arasındaki gelir uçurumu ortadan kalksın ve milyonerler daha fazla vergi ödesin. Zenginlerden alınacak vergilerle Almanya'yı daha yaşanabilir bir ülke yapalım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!