Patlamanın nedeni belli değil

Güncelleme Tarihi:

Patlamanın nedeni belli değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 14:09

Brüksel'deki patlamanın ardından ev sahibi Michel Şahin’in cenazesini aileye verilmedi. Savcılık ikinci bir otopsi yapmayı planlarken olayın nedeni araştırılıyor.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’de cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında meydana gelen patlamada çöken ev ile birlikte büyük bir zararın meydana geldiği belirtilerek, zararın henüz tam olarak tespit edilemediği açıklandı. 3 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı ve 4 yaşındaki bir kız çocuğunun yoğun bakımda olduğu patlamada, hayatını kaybeden Mürsel Köse’nin cenazesinin Türkiye’ye gönderilme işlemleri sürerken, savcılık göçük altında kalarak ölen Michel Şahin’in cenaze işlemlerini dondurdu.

ÖZEL EKİPLER İŞBAŞINDA
Olayda hayatını kaybeden üçüncü şahsın ise Ekvator vatandaşı 49 yaşındaki Manuel Remache Chimulema olduğu belirlendi. Brüksel’in Schaerbeek İlçesi sınırları içindeki "Rue Gaucheret" adlı sokakta çalışmalar sürüyor. Olay yerinden alınan konteynirlerdeki malzemeler incelenirken binanın bulunduğu yere tekrar bir ekip geldi ve çalışmalara başladı. Patlamanın nedeni hakkında bir ipucu elde edemeyen ekiplerin, patlamada hayatını kaybeden ev sahibi Michel Şahin’in cesedi üzerinde de ikinci bir otopsi yapması bekleniyor.

OTELE SIĞINDILAR
Gaz sıkışmasından meydana geldiği sanılan patlama ile ilgili olarak çalışmalar sürerken, evlerini kaybeden 27 kişi ise hala bir otelde barındırılıyor. Mahallede hasar görmeyen binalara elektrik, gaz ve su verildi. Patlamaya çok yakın binalardaki inceleme ve hasar tespiti hala yapılamadı. Patlamanın bilançosunun çok ağır olduğunu söyleyen yetkililer, mahallenin eski haline döndürülmesinin zaman alacağını söylüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!