Paskalyanın ilk gününde bir otobüs kazası daha: 22 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Paskalyanın ilk gününde bir otobüs kazası daha: 22 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 11:05

Almanya’da Paskalya tatili öncesinde A9 otoyolunda meydana gelen ve dört kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazayla ilgili olarak Leipzig Savcılığı, 62 yaşındaki şoför hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan tatilin ilk gününde ikinci bir otobüs kazası daha yaşandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da kısa süreyle art arda yaşanan iki otobüs kazası gündem oldu. Leipzig yakınlarındaki A9 otoyolunda meydana gelen ciddi otobüs kazasının ardından polis, beş olan ölü sayısını dört olarak düzeltti. Leipzig Polisi’nden yapılan açıklamaya göre, başlangıçta polise ölü olarak bildirilen bir kişinin hayati tehlikesi bulunduğu ancak hayatını kaybetmediği belirtildi. Paskalya öncesinde Leipzig yakınlarında meydana gelen ölümlü otobüs kazasıyla ilgili açıklama yapan Eyalet Adalet Bakanlığı sözcüsü Andreas Rieken, sürücünün taksirle adam öldürmek ve taksirle yaralamakla suçlandığını söyledi. Rieken, tanıkların ifadelerinin alındığını ve kazaya karışan aracın incelendiğini ifade etti. Savcılık, ayrıca kazadan kısa bir süre önce otobüsün iki sürücüsü arasında bir tartışma yaşandığına dair bilgilerin de araştırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Paskalyanın ilk gününde bir otobüs kazası daha: 22 yaralı
ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI
Otobüs şirketi Flixbus kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, sürücünün sabah 08.00’de Berlin’den ayrıldığından beri direksiyon başında olduğunu, tüm sürüş ve dinlenme sürelerine uyduğunu duyurdu. Şehirlerarası uzun yol otobüsü kazanın yaşandığı günün sabahı Berlin’den Zürih’e seyahat ediyordu. Araç Leipzig yakınlarında, Wiedemar kavşağı ile Schkeuditzer Kreuz kavşağı arasında bilinmeyen bir nedenle anayolun sağından çıkarak yan yattı. Kazada çok sayıda kişi de yaralandı. Leipzig polisi ölenlerin birinin Berlin’de yaşayan 47 yaşında Polonyalı bir kadın ve 20 yaşında Endonezyalı bir kadın ile 19 yaşında Bavyeralı bir Alman kadın olduğunu açıkladı. Kaza yerinde hayatını kaybeden dördüncü kadının kimliği henüz belirlenemedi.

Paskalyanın ilk gününde bir otobüs kazası daha: 22 yaralı
PASKALYANIN İLK GÜNÜ İKİNCİ KAZA
Polis altı kişinin ciddi şekilde yaralandığını ve bunlardan bazılarının acil ameliyata alındığını açıkladı. Diğer tüm yolcular hastaneye götürülerek muayene edildi. Polisten gelen son bilgilere göre otobüste toplam 54 yolcu bulunuyordu. Öte yandan Paskalya tatilinin ilk günü ikinci bir otobüs kazası daha yaşandı. Cuma gecesi Kuzey Ren-Vestfalya’daki 44 No’lu otoyolda meydana gelen otobüs kazasında 22 kişi yaralandı. Polis sözcüsü, Warburg’daki bir meslek yüksekokulundan öğrencilerin seyahat ettiği otobüsün, Werl yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yoldan çıkarak yan yattığını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!