Pasaport uzatmada son şans

Güncelleme Tarihi:

Pasaport uzatmada son şans
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 09:52

Bayburtlular'ın gecesine katılan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, eski tip pasaportları uzatma süresinin 31 Aralık 2010'da sona erdiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde bir araya gelen Bayburtlular, Köln Başkonsolosluğu mensuplarının katıldığı gecede bilgilendirildi. Yetkililer, eski pasaportları uzatma süresinin 31 Aralık'ta sona erdiğini hatırlattılar. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ve birçok ateşe vatandaşların çeşitli konulardaki sorularını yanıtladılar. Yeni pasaportlar hakkında bilgi veren Basa, "Eski pasaportları, geçerlilik süresi devam ettiği sürece kullanabilirsiniz. Değiştirme işlemlerinin yapılmasına gerek yok. Ancak eski pasaportlara 31 Aralık 2010'dan itibaren uzatma ve yenileme işlemi yapılmayacak. Eski pasaportlarını uzatmak isteyenlerin posta aracılığıyla yapacakları yenileme ve uzatma işlemleri 15 Aralık'ta sona erdi. Eski tip pasaportlar 24 Kasım 2015'den sonra tamamen ortadan kalkmış olacak. Yerine bordo renkli elektronik özellikleri olan yeni tip pasaportlar veriliyor" dedi.

MESLEKTE DOĞRU ADIM ATIN
Başkonsolos Basa, Bayburtlular'ın geceye yoğun katılımından memnuniyet duyduğunu belirtti. Bu tür etkinlikler sayesinde vatandaşla direkt temas içinde olabildiklerini söyleyen Basa, sorunlar ve temel konularda vatandaşa hizmet vermenin sınırı ve yeri olmadığını açıkladı. Bayburt Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği akşamda vatandaşlara seslenen Başkonsolos, “Gençlerimiz için şu an bir fırsat penceresi açılmış durumda. Siz ebeveynler ve çocuklarınızın bu imkanı zamanında yakalaması ve meslek eğitimi konusunda doğru adımları atmanızı temenni ediyorum. Nitekim burada çocuklarımızın geleceği söz konusu” diye konuştu.

RANDEVU ALINIYOR
Yeni tip pasaport almak isteyenlerin öncelikle randevu alması gerekiyor. Randevu için haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren çağrı merkezinin 0090-216-444 30 20 numaralı telefonuna veya www.epasaport.gov.tr adresindeki internet sitesine başvuruluyor. Vatandaşların kendilerine verilecek tarih ve saatte, istenilen belgelerle konsoloslukta bulunmaları gerekiyor.

PASAPORT ÜCRETLERİ:
6 aylık 23 Euro
1 yıllık 33 Euro
2 yıllık 54 Euro
3 yıllık 77 Euro
3-10 yıllık 108 Euro ayrıca bu meblağlara 24 Euro defter bedeli ilave ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!