Pasaport işlem süresi 4 dakika

Güncelleme Tarihi:

Pasaport işlem süresi 4 dakika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 16:21

Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı e-pasaport yığılmalarının üç yıl daha sürebileceğini söylerken "Stuttgart, Almanya ’da en çok işlem yapan ilk iki başkonslosluktan biri. Günde 240 başvuru alıyoruz. Pasaport işlem süresini 5,3 dakikadan 4,2 dakikaya indirdik" dedi.

Haberin Devamı

Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı, gazetecilerle düzenlediği toplantıda Türk toplumunu ilgilendiren konular hakkında bilgi verdi. Konsolos Tuna Atala, Eğitim Ataşesi Meriç Gök, Din Hizmetleri Ataşesi Kazim Türkmen, Ticari Ataşe Dr. Ahmet Bayraktar'ın da katıldığı toplantıda e-pasaport konusuna değinen Başkonsolos Arı, "e-pasaport ile ilgili yoğunluk üç yıl daha sürebilir" dedi.

8 GÜNDE GELİYOR
e-pasaport konusunda yığılmaların başkonsolosluklardan kaynaklanmadığını da kaydeden Türker Arı, "Stuttgart, Almanya ’da en çok işlem yapan ilk iki başkonslosluktan biri. Günde 240 başvuru alıyoruz ve 800 kişiye hizmet veriyoruz. Başkonsolosluk içinde değişim yapılarak pasaport işlem süresini 5,3 dakikadan 4,2 dakikaya indirdik. e-pasaport ’ların Türkiye ’den gelme süresi ise 8 gün" diye konuştu.

SUÇLULAR YAKALANMALI
Türker Arı, geçtiğimiz günlerde yaşanan Türk vatandaşlarının hedef alındığı saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Baden-Württemberg emniyet teşkilatıyla ilişki içinde olduklarını ve suçluların biran önce yakalanıp cezalandırılmalarını beklediklerini kaydeden Arı "Devlet olarak Türk toplumumun Almanya’da siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamda aktif olmasını hedefliyoruz. Yapılan çalışmalarla Alman kurumlarıyla Türk kökenliler arasındaki mesafenin azalması, ilişkilerin kurumsallaşması hedefleniyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!