Paris’te göçmenler için 100 kişi kapasiteli yeni barınma merkezi

Güncelleme Tarihi:

Paris’te göçmenler için 100 kişi kapasiteli yeni barınma merkezi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 11:26

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşamını sokaklarda sürdürmek zorunda kalan düzensiz göçmenler için yeni 100 kişi kapasiteli barınma merkezinin kurulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

PARİS’in de içinde olduğu Ile-de-France Valisi Michel Cadot, yaptığı yazılı açıklamada, yaşamını sokaklarda sürdürmek durumunda kalan göçmenler için yeni bir barınma merkezinin kurulacağını belirtti. Cadot, 100 kişilik kapasiteye sahip olacak merkezin yakın zamanda açılacağını kaydetti. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da başkentte kamplarda bin 200 göçmenin yaşadığını, bu nedenle Cadot’un aldığı bu önlemin yeterli olmayacağını savundu.

Paris’te göçmenler için 100 kişi kapasiteli yeni barınma merkezi
TAHLİYE OPERASYONU DÜZENLENMİŞTİ
Paris’in La Chapelle mahallesinde geçen hafta, yol kenarında barınan yaklaşık 400 düzensiz göçmenin bulunduğu kampa ‘tahliye’ operasyonu düzenlemişti. Sudan, Eritre ve Afganistan uyruklu göçmenler, otobüslerle barınma merkezlerine götürülmüştü. Yetkililer, daha önce de Paris’te onlarca tahliye operasyonu gerçekleştirerek sığınmacıları geçici barınma merkezlerine yerleştirmişti. Paris’te binlerce düzensiz göçmen, barakalar ve derme çatma çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME!