Paris'te dizel taşıtlar yasaklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Pariste dizel taşıtlar yasaklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 10:31

Paris’te dizel taşıtları yasaklama tasarısı paket olarak sunuldu...

Haberin Devamı

Paris Belediye Başkanının, dizel otomobillerle diğer bazı taşıtların 2020 itibariyle Paris merkezinde yasaklanmasıyla ilgili olarak ortaya koyduğu ayrıntılı plan, havasının temizliği ve kalitesine dair her geçen gün daha çok endişelenen bir ülkede kamu sağlığının korunması için alınması gereken bir takım önlemler paketi olarak sunuldu.

Ancak önümüzdeki şubat ayında yapılacak görüşmelerin ardından tasarı yasalaşırsa dünyada çok az büyük kentin yapmayı başarabildiği bir iş trafikteki araçların büyük bir kısmının şehir merkezinin dışına çıkarılması suretiyle Paris’te başarılmış olacak.

Yasa teklifi kamu sağlığı yetkilileri tarafından sevinçle karşılansa da bazıları sözkonusu teklifi otomobil sahiplerine bir saldırı olarak görüyor. New York Times'ın haberine göre, ortalama bir Parisli’den ziyade kentin elit sakinlerine ve kenti ziyaret eden turistlere yönelik bir hizmeti olarak algılanan plan Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun da “şampanya sosyalisti” olarak eleştirimesine yol açıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!