Paris'in umudu Çinli turist

Güncelleme Tarihi:

Parisin umudu Çinli turist
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2008 15:49

Fransız yetkililer, ABD'deki krizlerin ülkelerine gelen Amerikalı turist sayısını frenlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Yılda yaklaşık 85 milyon turist ağırlayan ve dünyanın en turistik ülkesi olma özelliğini senelerdir elinden bırakmayan Fransa'daki turzim yetkilileri, Dolar - Euro paritesinde Dolar aleyhine olan değişim ve Amerika Birleşik Devletleri’nde emlak ve bankacılık sektörlerinde yaşanan kriz yüzünden ABDli turistlerin eskisi gibi gelmemesinden yakındı.

Özellikle Paris’i ziyarete gelen Amerikalı turist sayısında son aylarda düzenli bir düşüş kaydedildiği belirtildi. Paris Turizm Ofisi Genel Müdürü Paul Roll, sadece bu yılın Ocak ayında Paris’i ziyaret eden Amerikalı turist sayısında yüzde 14, otellerdeki gecelik konaklama oranında ise yüzde 15’lik düşüş kaydedildiğini bildirdi. Fransız Turizm bakanlığı verileri de 2007 yılında Paris’i ziyaret eden Amerikalı turist sayısının bir yıl öncesine oranla yüzde 5,6 azalarak 1 milyon 500 bine indiğini gösterdi.

Otel fiyatları düştü

Alman Deutsche Welle'nin haberine göre, Amerikalı turist sayısındaki azalma, Paris’te özellikle Amerikalı turistlerle çalışan 3 ve 4 yıldızlı oteller arasındaki fiyat rekabetini kızıştırdı. Bu otellerden biri olan 4 yıldızlı Hotel Ambassador’un yetkilileri, Amerikalı turistlerin nadirleşmesi nedeniyle gecelik ortalama oda fiyatlarının 200 Euro’dan 120 Euro’ya kadar düştüğünü söyledi. Paris’in 5 yıldızlı ve lüks otelleri de aynı durumdan şikayetçi olduğu, ancak cirolarının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan Amerikalı işadamları sayesinde şoku daha hafif atlattıkları kaydedildi.

Çinli turistler bekleniyor

Tüm bunlara rağmen, Amerikalı turist sayısındaki azalmanın, en azından bugünkü haliyle Fransız turizm uzmanlarını endişelendirriken, Zira Amerikalıların, Notre-Dame Katedrali, Louvre Müzesi veya Eyfel Kulesi’ndeki yokluğunu Koreli, Hintli, Rus ve Çinli turistlerin doldurması bekleniyor.
Bu yeni tip turistlerin en önemli özelliği ise eskilere oranla çok daha fazla harcama yapmaları. Örneğin, Çinli bir turist Paris’te günde ortalama 248 Euro harcama yapıyor. İstatistikler, aynı oranın bir İngiliz turist için 245, bir Amerikalı turist için 208, bir Alman turist için 197, bir Rus turist için ise 188 Euro olduğunu gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!