Paris yaya olacak

Güncelleme Tarihi:

Paris yaya olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 11:22

Fransa’nın başkenti Paris’in kısmen yayalaştırılacağı açıklandı. Şehrin Belediye Başkanı Anne Hidalgo 2020 yılına kadar şehrin bazı mahallelerine otomobil girişini engellemeyi ve şehir genelinde diesel otomobil kullanımını yasaklamayı planladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Journal de Dimanche’a konuşan Hidalgo “Merkezdeki dört semte taksi, otobüs ve bölgede yaşayanların otomobilleri dışında sadece nakliyat ve acil durum araçları giriş yapabilecek” dedi.

55 yaşındaki Belediye Başkanı Champs-Elysees gibi kalabalık caddelere giren araç sayısını da kısıtlamak istediğini belirtti ve “Paris halkının %60’ının özel otomobili yok” dedi .

Sosyalist Parti üyesi Hidalgo yeni kuralların ilk etapta sadece haftasonlarında uygulanacağını ancak daha sonra kapsamlarının genişletileceğini de söyledi.

Şehre getirilecek otomobil kısıtlamalarının ardından Parisliler’in daha fazla bisiklet kullanmaya başlayacağını umduğunu da söyleyen Belediye Başkanı 2020 yılına kadar şehirdeki bisiklet yollarının sayısının da iki katına çıkartılacağını belirtti.

Sık sık yoğun hava kirliliğinin etkisinde kalan Paris’in trafik kısıtlamaları sayesinde daha temiz bir havaya kavuşacağına inanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!