Paris saldırısı Hollanda'da protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Paris saldırısı Hollandada protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 12:15

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı, Hollanda'da binlerce kişinin katılımı ile protesto edildi.

Haberin Devamı

Başbakan Mark Rutte, Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Adalet ve Güvenlik Bakanı İvo Opstelten, İşçi Partisi lideri Diederik Samsom, Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan, Amsterdam Polis Şefi Pieter-Jaap Aalbersberg ile bakanlar ve milletvekilleri dün Amsterdam'daki Fransız Başkonsolosluğu önünde toplandı. Konsolosluktaki Fransa bayrağı yarıya indirildi.

Grup daha sonra Dam Meydanı'na yürüdü. Burada 18 bin kişi 'Hepimiz Charlie'yiz' sloganı attı. 'Teröre lanet olsun', 'Avrupa'da terör istemiyoruz', 'İslam ile sorun yok. Aşırılığa karşıyız' dövizlerini taşıdılar. Amsterdam Dam Meydanı'nda ölen 12 kişi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Gösteride yaptığı konuşmada terör saldırısını lanetleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Amsterdam Dam Meydanı'nda toplanan 18 bin kişi en güzel cevabı bunlara vermiştir. İnsanlar ne kadar farklı olur ise olsun, bu birliktelik, teröre karşı dik duruş bizi birbirimize daha da kenetlemiştir" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Bert Koenders ise "Terörizmin bu korkunç eylemi dünyayı şoke etti" diye konuştu.

Belediye Başkanı Eberhard Van der Laan da teröristlerin bu saldırı ile amaçlarına ulaşamadıklarına dikkat çekti ve "Cesaret, korkunun üstesinden gelebilir ve biz her korkuyu aşacak güçteyiz. Buradan sesleniyoruz. Terörizm ile mücadelede Fransa ile beraberiz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!