Paramı yatırdım çok pişman oldum

Güncelleme Tarihi:

Paramı yatırdım çok pişman oldum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 10:32

Almanya'nın Offenbach kentinde Kombassan'a 130 bin mark, Yimpaş'a da 40 bin mark yatıran Kütahyalı Ali Erdoğan, "Bin pişmanım. Alın terimin üzerine oturmak isteyenlerin peşini bırakmayacağım. İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Offenbach kentinde yaşayan ve yeşil sermaye holdinglerine 160 bin mark kaptıran Kütahyalı Ali Erdoğan (60) "Paramı yatırdığıma çok pişmanım. Ama peşlerini bırakmayacağım. Gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğim" dedi. Yargıtay kararından sonra parasını geri alabilmek için umutlanan emekli Erdoğan 1973 yılının 9. ayında Almanya'ya geldiğini söyledi. Offenbach yakınlarındaki MAN Rolan Matbaa Makineleri firmasının dökümhanesinde ağır işte yıllarca çalışıp biriktirdiği alın teri tasarruflarının bir anda yok olup gitmesine çok içerleyen Erdoğan, Almanya'da açtığı davaları kazanmasına karşılık Türkiye'de davanın devamlı ertelenmesine bir türlü anlam veremediğini kaydetti.

Zekatını veriyoruz dediler
Evli ve bir çocuk babası Erdoğan parayı nasıl yatırdığını şöyle anlattı; "1999 yılı sonlarıydı. Hep duyuyorduk. Kombassan'ın temsilcisi camiye geldi, anlattı. Fabrikaları bir video ile gösterdi. Bunlara kapıldım. Ben de gidip Türkiye'deki bankadaki paramı da çekip hepsini ona verdim. Kar payı veriyoruz dediler. Artan parayı da zekat olarak fakir çocukları okuttuklarını söylediler. Temsilci eve geldi. Parayı teslim ettik. Temsilci de arkadaşımdı. Onun da parası gitti. Şimdi şoförlük yapıyor" dedi. 2001 yılında hacca gitmek için en azından paranın bir bölümünü isteyen Erdoğan'a Almanya'daki temsilcinin "3 ay içinde ödeyeceğiz" dediğini söyledi.

Petlas'ı satalım ödeyeceğiz
Parayı alamadan hacca giden Erdoğan, "Hac dönüşü yaz aylarında karım ve bir arkadaşımla Konya'ya gittik. Şirketin merkezinde üçüncü kata çıktık. Bir kişi bize "Krizden dolayı ödemeleri durdurduk. Petlas'ı satınca ödeyeceğiz" diye söz verdi ama ödeme yapılmadı" diye konuştu. Parayı alamayınca Almanya'da mahkemeye başvuran Erdoğan, Yimpaş'a da yine Offenbach'ta 2000'da 40 bin mark yatırdığını söyledi. Daha sonra parasını geri almak Almanya'daki merkezine gidince 10 bin markını geri verdiklerini anlatan Erdoğan, "Keşke hepsini geri verin diye ısrar etseydim" diye de hayıflanıyor.
Yimpaş'taki parasını da kurtarmak için Yozgat'a giden Erdoğan, "11. ayda gel paranı verelim dediler. Ben de gittim. Yimpaş'ın Almanya, İsviçre ve Türkiye'de olmak üzere üç ayrı şirket olduğunu söylediler. Benim param Almanya'daki şirkette imiş. O kapanınca 'gel senin paranı Türkiye'ye nakledelim" dediler. Ben de kabul ettim. Ama bugüne kadar paramı geri alamadım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!